Activități educative de Ziua României la Școala „Ion Irimescu”Educație

Activități educative de Ziua României la Școala „Ion Irimescu”

       Accesări: 544

Marea Unire este un prilej de sărbătoare și în mediul educațional. Elevii și profesorii de la Școala Gimnazială „Ion Irimescu” din Fălticeni au marcat în avans Ziua Națională a României, așa cum se întâmplă în fiecare an. Diversitatea manifestărilor, desfășurate pe 28 și 29 noiembrie, au evidențiat importanța și rolul acestui eveniment pentru istoria țării.

Elevii din învățământul primar au luat parte la activități educative, în care elementul central au fost românii și țara lor.

„România-n sărbătoare”, ”Noi suntem români!”, „România, te iubesc!”, „Sunt mândru că sunt român”, „1 Decembrie – Ziua României și a oricărui român”, „România – țara mea” sunt doar o parte din activitățile care au adus în atenția copiilor dragostea de țară și sentimentul bucuriei de a fi român.

Elevii au sărbătorit, totodată, ziua de 1 Decembrie ca pe un omagiu adus tuturor celor care au luptat, s-au jertfit pe câmpul de luptă, pentru a se înfăptui Marea Unire, visul de veacuri al românilor.

Copiii s-au familiarizat cu simbolurile naționale, au îmbrăcat costume populare autentice și au admirat obiecte lucrate în trecut în gospodărie sau în ateliere ale meșteșugarilor, sau au urmărit prezentări cu caracter informativ.

În prezența dascălilor au citit și au audiat texte literare cu conținut istoric și au creat obiecte vestimentare în culorile drapelului. Alți elevi au cusut motive populare pe costume tradiționale, fie au realizat lucrări artistico-plastice individuale și colective. Din recuzita de sărbătoare nu au lipsit ecusoanele, stegulețele, posterele și machetele confecționate de mânuțe dibace.

Elevii din clasele gimnaziale, pregătiți de profesoara Irina Zaharia, au marcat Ziua Națională prin expuneri pe teme istorice legate de contextul Marii Uniri. Exersând tehnica discursului, Francesca Benţa, Irina Lehaci, Mihnea Moşneagu şi Gabriela Vultur, din clasa a VIII-a B, au prezentat colegilor din clasele gimnaziale însemnătatea zilei de 1 Decembrie.

Profesorii spun că prin aceste „lecții” de patriotism, elevii școlii Gimnaziale „Ion Irimescu” au conștientizat însemnătatea zile de 1 Decembrie pentru români, pentru cei ce simt românește.

ȘTIRI