Activităţi de prevenire şi informare în unităţile de învăţământ în Săptămâna Prevenirii CriminalităţiiActualitate

Activităţi de prevenire şi informare în unităţile de învăţământ în Săptămâna Prevenirii Criminalităţii

       Accesări: 91

foto grup de lucru lansare proiectÎn prima zi a Săptămânii Prevenirii Criminalităţii,  peste 200 de poliţişti au desfăşurat activităţi de prevenire şi informare în unităţi de învăţământ sau alte locaţii în care s-au aflat un număr mare de tineri. Au fost derulate peste 100 de activităţi preventive la care au participat cca. 3000 de copii şi tineri cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani.

Au fost vizionate filme educative, s-au organizat jocuri intercative cu tematică preventivă, au fost organizate ateliere de lucru şi de prezentare a unor elemente tehnice din dotarea poliţiei, au fost abordate tematici preventive diverse, fiind distribuite materiale preventive.

Pe lângă activităţile preventive şi de informare desfăşurate, cu titlu de bună practică, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava, în parteneriat cu Agenţia Naţională Antidrog – Centrul Regional Suceava, au lansat luni,  în cadru festiv, un proiect inedit adresat copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 8 ani.

saptamana prevenirii 1Proiectul intitulat ,,De mici să preţuim siguranţa!” este un demers ce îşi propune responsabilizarea de la vârste fragede a copiilor cu privire la elemente esenţiale privitoare la siguranţa persoanală, dar şi oferirea unor instrumente de lucru pentru părinţi, educatori şi profesori în vederea dezvoltării unor abilităţi personale pentru copii, care să îi ferească de situaţiile de risc victimal.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Cu un efort comun, în cadrul proiectului, poliţiştii suceveni şi RCHF Romania au realizat peste 8000 de manuale ce vor fi distribuite gratuit în grădiniţe şi şcoli. Manualele vin în continuarea unui proiect realizat în anul 2014, şi prezintă în condiţii grafice deosebite, adaptate vârstei grupului ţintă recomandări şi sfaturi prevetive, oferind, totodată alternative educaţionale.

Primele activităţi de distribuire a manualelor şi broşurilor au fost desfăşurate tot astăzi la mai multe grădiniţe din municipiul Suceava, materialele oferite de poliţişti stârnind interesul copiilor şi cadrelor didactice, stimuland totodată adoptarea unui comportament preventiv.

Proiectul ,,De mici să preţuim siguranţa!” se va desfăşura în perioada octombrie 2015 – mai 2016. Toate aceste activităţi sunt desfăşurate de poliţişti în scopul prevenirii victimizării minorilor, de multe ori insuficienta informare şi responsabilizare a copiilor stând la baza multor tragedii, urmările fiind din cele mai grave.

ȘTIRI