Activități de educație juridică la Școala Gimnazială „Ion Muceleanu” din Fântâna MareEducație

Activități de educație juridică la Școala Gimnazială „Ion Muceleanu” din Fântâna Mare

       Accesări: 355

Săptămâna Educației Juridice, 8-12 octombrie 2018, a fost marcată la Școala Gimnazială „Ion Muceleanu” din Fântâna Mare, în baza protocolului încheiat între Ministerul Educației Naționale, Ministerul Justiției, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casație și Justiție și Ministerul Public, privind educația juridică în școli.

La  activitățile de educație juridică, derulate sub genericul „Eu și faptele mele. Răspund pentru ceea ce fac?”, au participat agenții de poliție Maria Grădinariu și Vasile Ailincăi, lucrători din cadrul Secției 1-Poliție Rurală,Vadu Moldovei, ne-a informat profesoara Dohotaru Andreea Ionela, directoarea școlii.

Scopul educației juridice este de a pregăti elevul de pe băncile scolii de astăzi, pentru adultul care va fi independent în viitor.

Copiilor le-au fost făcute cunoscute drepturile, obligațiile corelative pe care le au și modul în care funcționează statul român.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Educația juridică îi pregătește pentru viată, pentru a fi capabili să își construiască propriul comportament în mod corect încă de la o vârstă fragedă și, de ce nu, să îi educe si pe ceilalți din jur.

„Elevilor li s-au prezentat diverse spețe în care au fost implicați tineri și elevi de diferite vârste, fiind evidențiate consecințele faptelor săvârșite și măsurile de constrângere care au fost dispuse în aceste cauze.

În același context, li s-a vorbit elevilor despre drepturi, libertăți și îndatoriri fundamentale, despre formele raspunderii juridice, precum și despre modalitățile de prevenire și combatere a delicvenței juvenile.

Activitatea a avut un impact deosebit asupra elevilor. La final, copiii și-au manifestat interesul pentru alte asemenea activităti juridice”, a precizar directoarea Dohotaru Andreea Ionela.

ȘTIRI