Activităţi aniversare de Ziua Jandarmeriei Române la SMSJ FălticeniLocal

Activităţi aniversare de Ziua Jandarmeriei Române la SMSJ Fălticeni

       Accesări: 468

La Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni  au avut loc manifestări cu prilejul sărbătoririi a 165 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, ne-a informat purtătorul de cuvânt al instituţiei, maiorul Cristian Ipate.

Ceremonia dedicată acestei sărbători a fost deschisă de comandantul şcolii, colonel Marian Mircea Liviu, care a prezentat mesajul de felicitare a personalului școlii la acest moment aniversar. Pentru rezultatele obținute în activitate, 6 cadre militare au fost înaintate în gradul următor înainte de termen și 27 de cadre au fost recompensate cu “mulțumiri” și “felicitări”. Cu “evidențiere de către comandant în fața colegilor” au fost recompensați 18 elevi, cu “scrisori de mulțumire” – 6 elevi și cu “mulțumiri” – 18 elevi din cadrul celor două batalioane de elevi-jandarmi.

Reprezentanții autorităților locale și ai instituțiilor colaboratoare, precum și toți cei prezenți la activitate au vizionat în sala amfiteatru un scurt moment artistic realizat cu sprijinul preotului militar al unității, precum și o colecție de numismatică și medalii a lt.col. dr. Nuțu Ilie și plt.adj. șef Aldea Nelu. Pe platoul școlii a fost prezentat un exercițiu demonstrativ constând în tehnici de autoapărare și de intervenție profesională, realizat și prezentat de către elevii anului I împreună cu instructorii de specialitate.

În paralel cu activitățile desfășurate la sediul școlii, a fost organizat un punct de informare pe platoul din faţa sediului Primăriei municipiului Fălticeni, unde instructori şi elevi au împărţit tuturor celor interesaţi pliante şi exemplare din revista şcolii “Cuvânt şi Faptă”, oferind informaţii despre oferta educaţională a instituţiei şi, de asemenea, posibilitatea ca tinerii să afle direct de la cei care au ales drumul unei cariere în Jandarmerie, informaţii concrete din viaţa de zi cu zi a elevilor jandarmi.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

[ot-gallery url=”http://www.cronicadefalticeni.ro/poze/ziua-jandarmeriei-romane-la-smsj-falticeni/”]

ȘTIRI