Activități ale Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni de Ziua Jandarmeriei RomâneLocal

Activități ale Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni de Ziua Jandarmeriei Române

Activităţile desfășurate de Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni cu prilejul sărbătoririi a 167 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române au debutat duminică, 2 aprilie, cu un exerciţiu demonstrativ şi un stand de promovare a ofertei educaţionale, alături de efective ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, în faţa sediului Iulius Mall.

Ziua de luni a debutat cu mesajul de felicitare a personalului școlii la acest moment aniversar, transmis de colonelul Postelnicu Ionel, comandantul desemnat al şcolii.

Pentru rezultatele obținute în activitate, un subofiţer a fost înaintat în gradul următor înainte de termen, de la plutonier adjutant la plutonier adjutant şef, iar 24 de cadre au fost recompensate cu „mulțumiri”, „felicitări” şi „diplome de merit”.

Cu „evidențiere de către comandant în fața colegilor” și „mulțumiri” au fost recompensaţi 30 de elevi-jandarmi. De asemenea, li s-au acordat premii, medalii şi diplome cadrelor şi elevilor care au obţinut locuri fruntaşe în cadrul competiţiei sportive „Cupa Jandarmeriei”.

În paralel cu activitățile desfășurate la sediul școlii a fost organizat și un punct de informare în faţa sediului Primăriei municipiului Fălticeni, în intervalul orar 10.00-14.00. Purtătorul de cuvânt al școlii, lt. col. Cristian Ipate, şi un grup de elevi au împărţit tuturor celor interesaţi pliante şi exemplare din revista şcolii “Cuvânt şi Faptă”, promovând oferta educaţională a instituţiei şi, de asemenea, oferind posibilitatea ca tinerii să afle direct de la cei care au ales drumul unei cariere în Jandarmerie, informaţii concrete din viaţa de zi cu zi a elevilor jandarmi.

ȘTIRI