Activităţi ale polițiștilor pentru informarea şi repsonsabilizarea liceenilor suceveniActualitate

Activităţi ale polițiștilor pentru informarea şi repsonsabilizarea liceenilor suceveni

       Accesări: 174

La nivelul IPJ Suceava au fost dispuse măsuri sporite pentru desfăşurarea în siguranţă a examenului de bacalaureat, un număr suplimentar de poliţişti acţionând în zona unităţilor de învăţământ în care se organizează examinări.

De asemenea, măsurile vizează şi celelalte unităţi de învăţământ în perspectiva încheierii anului şcolar dar şi zonele şi locaţiile în care se organizează banchete şi petreceri de sfârşit de an.

În perioada 25-31 mai, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava au desfăşurat activităţi de informare şi repsonsabilizare a tinerilor din liceele de pe raza judeţului Suceava.

La activităţi au participat peste 1000 de liceeni şi 100 de cadre didactice. Au fost promovate recomandări preventive şi au fost purtate discuţii privind repere legislative şi răspunderea penală a tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Peste 3.500 de polițiști și 1.700 jandarmi asigură, la nivel național, măsurile de ordine publică pe perioada desfășurării examenului de Bacalaureat din acest an.

În proximitatea centrelor de examen vor fi prezenți peste 2.500 de polițiști de ordine publică, aproximativ 750 de polițiști rutieri și peste 250 de ofițeri și agenți de la alte structuri specializate ale poliției.

De asemenea, 1.700 jandarmi vor asigura menținerea ordinii publice în zonele în care se vor desfășura probele de examen.

Totodată, jandarmeria asigură protecția centrelor în care sunt concepute și corectate subiectele de examen și a celor în care se soluționează contestațiile.

Pompierii au luat măsuri pentru prevenirea incidentelor în clădirile în care au loc probele, iar echipajele SMURD sunt pregătite pentru a interveni rapid în cazul în care participanții la sesiunea de examen vor necesita intervenții medicale.

În sesiunea iunie – iulie, examenul de Bacalaureat se desfășoară în 1.737 de centre din întreaga țară. La examen sunt înscriși peste 148.000 de elevi.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI