Activitatea gripală evoluează cu intensitate scăzută. La nivel național s-a înregistrat primul deces din cauza gripeiSănătate

Activitatea gripală evoluează cu intensitate scăzută. La nivel național s-a înregistrat primul deces din cauza gripei

       Accesări: 283

Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a dat publicității evoluția infecțiilor respiratorii acute, a gripei și a infecțiilor respiratorii acute severe (SARI) în sezonul 2017-2018.

Potrivit CNSCBT, în prima săptămână din acest an, activitatea gripală a evoluat cu intensitate scăzută, înregistrându-se doar cazuri sporadice.

La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinic, IACRS și pneumonii) a fost de 48546, cu 45% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (88286) și cu 2.7% mai mare față de cel înregistrat în săptămâna precedentă (47265).

A fost inregistrat primul deces confirmat cu virus gripal, tip B. Este vorba despre o femeie, în vârstă de 69 de ani, din București, care avea condiții medicale pre-existente cunoscute, nevaccinată anti-gripal, a anunțat Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În sezonul precedent, până la aceeași dată fuseseră înregistrate 5 decese, toate confirmate cu virus gripal tip A, subtip H3.

De la începutul sezonului de supraveghere a infecțiilor respiratorii acute, a gripei și a SARI și până la data de 7 ianuarie 2018 au fost confirmate cu laboratorul 35 cazuri de gripă.

În județul Suceava au existat suspiciuni de gripă în cazul a trei pacienți din zona Rădăuți. Prezența gripei nu a fost însă confirmată, potrivit raportului făcut public de Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile.

Până la data de 7 ianuarie 2018, la nivel național au fost vaccinate antigripal 625.946 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

ȘTIRI