Activitatea caselor de schimb valutar din județul Suceava în atenția Serviciului de Investigare a Criminalităţii EconomiceActualitate

Activitatea caselor de schimb valutar din județul Suceava în atenția Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice

       Accesări: 12128

La sfârșitul săptămânii, Serviciul de Investigarea Criminalității Economice Suceava a organizat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii activităților ilicite din sfera traficului cu produse accizabile, a comerțului neautorizat precum și a schimbului ilegal de valută, pe raza municipiilor Suceava, Rădăuți, Fălticeni, Vatra Dornei, C-lung Moldovenesc și a orașului Gura Humorului.

În această perioadă se înregistrează o creştere a volumului tranzacţiilor monetare, persoanele venite din străinătate, dar şi turiştii şi sucevenii care îşi doresc să meargă în concedii apelând la casele de schimb valutar, punând în circulaţie valori monetare crescute.

Au fost verificate 44 de societăți comerciale, persoane fizice, întreprinderi individuale/familiale.

Potrivit informațiilor oficiale oferite de IPJ Suceava, în cadrul acţiunilor de control au fost constatate 2 infracțiuni.

Poliţiştii au aplicat 44 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 149.600 lei.

Au fost confiscate bunuri în valoare 6.395 lei, constând în țigări, alcool, bunuri industriale, articole de îmbrăcăminte, etc.

“Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, siguranţa turiştilor şi sucevenilor, precum  şi legalitatea actelor de comerţ fiind obiective prioritare ale poliţiştilor”, a anunțat IPJ Suceava.

ȘTIRI