Activitate transnațională pentru Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” la StrasbourgEducație

Activitate transnațională pentru Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” la Strasbourg

       Accesări: 478

Elevi și profesori de la Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu”, la a cincea Activitate transnațională, în cadrul Proiectului Erasmus+,  ”English through Entrepreneurship”

Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” din Fălticeni, reprezentat de o echipă formată din șase elevi și trei profesori, a participat, în perioada 12-16 martie 2018, la Strasbourg, la cea de-a cincea Activitate transnațională de învățare-formare din cadrul Proiectului Erasmus+ ”English through Entrepreneurship”, Nr. 2015-1-BE02-KA219-012293_4.

La activitatea transnațională au participat 30 de elevi și 12 profesori din școlile partenere Atheneum Irishof Kapellen,  Belgia, Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni, România, Prva Gimnazija Varazdin, Croatia, Ozel Ihlas Anadolu Lisesi, Istambul, Turcia, Tiller Videregående Skole, Trondheim, Norvegia.

“Timp de cinci zile, elevii și profesorii au desfășurat activități împreună, în trei grupuri de lucru: Entrepreneurs, Newspaper Agency și Tourist Guide pentru a atinge obiectivele finale ale proiectului.

Grupurile Entrepreneurs și Tourist Guide, reuniți printr-un Acord de Joint Venture, au finalizat planul de afaceri al aplicației pentru mobil PERMETIOR și au realizat un flyer și o broșura turistică cu intinerarii de călătorie din tările participante, prezentate unei agenții de turism din Strasbourg și distribuite persoanelor interesate de călătorii.

Grupul Newspaper Agency au avut dezbateri asupra știrilor false aparute în presă și au prezentat activitățile săptamânii, în ziarul electronic al proiectului News for YOUth, ne- informat prof. Doina Monoranu, coordonatorul de proiect.

Delegațiile țărilor partenere au vizitat clădirea Parlamentului European, au participat la un joc de rol în sala “Simon Veil”, au descoperit clădirile cartierului European din Strasbourg, prin activitatea The Scavenger Hunt “Discovering Europe” și au vizitat principalele obiective turistice ale orașului, cunoscut ca fiind ”Inima Europei” .

Toate aceste activități au însemnat muncă continuă, implicare, creativitate, șanse egale, toleranță, deschidere, prietenie, diveritate și nu în ultimul rând, schimbarea atitudinii de a accepta și de a fi acceptat într-o Europă Unită.

ȘTIRI