Activitate de formare în public speaking la Colegiul Național „Nicu Gane” FălticeniEducație

Activitate de formare în public speaking la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni

       Accesări: 123

Programul „Academia de Training pentru Elevi”, program ce urmărește livrarea de traininguri către elevi din toată țara, s-a derulat în acest weekend (21-22 noiembrie) la Fălticeni unde, elevi de clasa a X-a la Colegiul Național „Nicu Gane”  au participat la primul training de Public Speaking și Tehnici de Prezentare, având drept scop îmbunătățirea abilităților de comunicare în rândul elevilor de liceu. Inițiat pentru satisfacerea nevoii de educație non-formală în rândul tinerilor, acest program urmărește livrarea de training-uri elevilor din toată țara.
Prin intermediul acestui program, Uniunea Studenților din România, inițiatorul acestuia,  își propune pentru primul an livrarea de training-uri în licee pentru elevii de clasa aX-a.
Training-urile au fost special pregătite pentru elevi și au conținutpărti esențiale din: Tehnici de Prezentare, Public Speaking, Management eveniment, Management de proiect, Managementul Emoțiilor, Managementul Conflictelor și Tehnici de Comunicare.
În plus, se urmărește crearea unor comunități ale elevilor pe domeniul de interes manifestat, pentru a putea difuza către aceștia informații utile despre facultate si carieră.
În cele două zile de ateliere de lucru, de activități interactive diverse au participat 24 de elevi, care și-au sacrificat week-end-ul pentru a participa la aceste activități care contribuie la dezvoltarea personală, la formarea unor competențe noi, necesare adaptării la cerințele și provocările secolului XXI. Cei doi traineri, Andreea Ștefan și Tania Brighidinau oferit elevilor fălticeneni posibilitatea de a lua contact cu acest gen de activități și de a interacționa într-un spațiu public.

Programul va continua și în următorii ani, dificultatea training-urilor crescând direct proporțional cu creșterea experienței cursanților.Astfel din anul doi se vor face training-uri atât cu elevii deja ajunși în clasa a XI-a, cât și cu cei din clasa a X-a, reluând procesul.

Prof. Ioan Caulea – Consilier educativ.

Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI