Acțiuni la nivel județean pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice și al vitezei excesiveRural

Acțiuni la nivel județean pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice și al vitezei excesive

       Accesări: 233

Inspectoratul de Poliție al Județului Suceava a prezentat bilanțul unei acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice, organizată la sfârșitul săptămânii trecute (18-20 mai 2018).

Serviciul Rutier Suceava și formațiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești, sprijiniți de polițiști de ordine publică atestați să desfășoare activități pe linie rutieră, au organizat și desfășurat acțiuni tematice pe raza județului pentru combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactiv, în cadrul cărora au fost testaţi cu aparatul etilotest 347 conducători auto.

Potrivit IPJ Suceava, au fost constatate 17 infracţiuni şi au fost aplicate 174  sancţiuni contravenționale, în valoare de 76.365 lei.

De asemenea, au fost reţinute 18 permise de conducere  şi retrase 4 certificate de înmatriculare.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În cadrul acţiunii pe linia depistării şi combaterii încălcării regimului legal de viteză de către conducătorii de vehicule au fost constatate 4 infracţiuni. Polițiștii au aplicat şi 343 sancţiuni contravenționale, în valoare de 174.936 lei, din care 233 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Au fost reţinute 29  permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

ȘTIRI