Acţiuni în cadrul programului „Zilele Ahtisaari” la Grădiniţa LizucaEducație

Acţiuni în cadrul programului „Zilele Ahtisaari” la Grădiniţa Lizuca

       Accesări: 62

Şi în acest an, la Grădiniţa cu program normal „Lizuca” din Fălticeni au avut loc acţiuni în cadrul evenimentului internaţional „Zilele Ahtisaari”, 10-16 noiembrie 2014.

Pentru copiii de la grupa mare ”Campionii” participarea la acest eveniment este deja o tradiţie.

Cei mici au avut alături un reprezentant al Compartimentului Proximitate din  Poliţia Municipiulul Fălticeni, agentul şef. adj. Luncăniţa Cristian, părinţi şi bunici.

    ”Educaţia este un instrument esenţial pentru realizarea durabilităţii şi păcii.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Scopul acţiunii noastre a fost acela de a îmbunătăţi cunoştinţele care ne pot ajuta să evităm şi să rezolvăm conflictele în unităţile de învăţământ, în comunitate, la nivel naţional şi internaţional.

Este esenţial să ne asumăm responsabilitatea şi să lucrăm împreună pentru a evita situaţiile conflictuale. Ne-am bucurat de o activitate reuşită, care a plăcut tuturor participanţilor.”, ne-a declarat educatoarea Doiniţa Balan.

Programul „Zilele Ahtisaari” reprezintă o iniţiativă internaţională gestionată de Asociaţia Programului ENO din oraşul finlandez Joensuu.  Martti Ahtisaari, politician, fost preşedinte al Finlandei, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, diplomat şi mediator ONU, este cunoscut pentru munca sa în slujba păcii internaţionale.

Ahtisaari a fondat Iniţiativa de gestionare a situaţiilor de criză (CMI), o organizaţie independentă care militează pentru rezolvarea conflictele şi construirea  păcii durabile.

ȘTIRI