Acţiuni de verificare a legalităţii transportului rutier de mărfuri şi persoaneRural

Acţiuni de verificare a legalităţii transportului rutier de mărfuri şi persoane

       Accesări: 65

Poliţiştii suceveni au intensificat acţiunile de verificare a legalităţii transportului rutier de mărfuri şi persoane, având în vedere că nerespectarea legislaţiei în acest domeniu, poate avea consecinţe din cele mau grave.

Activităţile de control sunt desfăşurate în cadrul acţiunii „Sărbători de Iarnă în Siguranţă” şi au ca scop creşterea gradului de siguranţă rutieră în domeniul transportului de mărfuri şi persoane, având în vedere specificitatea perioadei, înregistrându-se valori crescute de trafic generate de apropierea Sărbătorilor de Iarnă.

Joi, 10 decembrie, Serviciul Rutier – IPJ Suceava, împreună cu Biroul Rutier Suceava și Formațiunile Rutiere Gura Humorului și Fălticeni, au organizat şi desfăşurat o acţiune de verificare în trafic a respectării legislaţiei rutiere de către conducătorii autovehiculelor licențiate pentru transportul public de persoane, cât și cele din mediul concurențial folosite pentru transportul public de persoane ce nu respectă regimul legal de autorizare/licenţiere indiferent de capacitatea de transport și care produc dezechilibre în rândul activității de transport public în contradicție cu activitățile desfășurate conform reglementărilor legale.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 11.260 lei. De asemenea, a fost constatată şi o infracţiune, fiind întocmit dosar de cercetare penală.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Pentru abaterile la regimul rutier constatate au fost reţinute 4 permise de conducere şi a fost retras un certificat de înmatriculare.

Poliţiştii atrag atenţia prestatorilor de servicii în domeniul transportului rutier să echipeze vehiculele corespunzător şi să respecte cu stricteţe legislaţia rutieră în vigoare. Polițiștii solicită cetăţenilor să nu apeleze la variante de transport neautorizate, punându-şi în pericol viaţa.

ȘTIRI