Acţiuni de combatere a delictelor silvice în judeţul SuceavaActualitate

Acţiuni de combatere a delictelor silvice în judeţul Suceava

       Accesări: 56

În perioada  18-20 noiembrie 2014, poliţiştii Biroului de combatere a delictelor silvice din cadrul IPJ Suceava, împreună cu poliţişti din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti şi reprezentanţi ai Direcşiei Silvice Suceava şi I.T.R.S.V. Suceava au desfăşurat o amplă acţiune pe linia prevenirii transportului, prelucrării şi comercializării ilegale a materialului lemnos pe raza judeţului Suceava.

Au fost executate 16 controale la instalaţii de prelucrat lemn rotund şi 30 de controale în teren, în fondul forestier.

De asemenea, în cadrul acţiunii au fost controlate 260 de vehicule care transportau material lemnos.

În urma acestor controale au fost constatate 9 infracţiuni, din care 5 la Legea 46/2008 (3 –tăiere şi 2-furt de arbori şi  4 infracţiuni la alte acte normative (2 contrabandă, 1-CP şi 1 la regimul rutier);

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Poliţiştii au aplicat 256 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 80.000 lei şi au confiscat material lemnos în valoare de peste 23.000 lei în cadrul acţiunii.

Vineri,  20 noiembrie, pe raza com. Cornu Luncii, a fost fost verificat un bărbat de 46 ani, din com. Valea Moldovei, în timp ce transporta cantitatea de 18,2 mc cherestea fără documente de însoţire sau provenienţă. Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă în valoare de 5000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat.

ȘTIRI