Acțiuni caritabile întreprinse de sărbători de către preoții Protoieriei Fălticeni pentru bătrânii și copiii nevoiașiActualitate

Acțiuni caritabile întreprinse de sărbători de către preoții Protoieriei Fălticeni pentru bătrânii și copiii nevoiași

       Accesări: 593

Demersurile umanitare completează activitățile duhovnicești și misionare ale Bisericii Ortodoxe. În preambulul sărbătorilor Nașterii Domnului, preoții din cadrul Protoieriei Fălticeni au derulat mai multe activități cu scop caritabil care i-au vizat mai multe categorii ale populației defavorizate. Una dintre acestea s-a desfășurat în parteneriat cu Societatea Ortodoxă Naționala a Femeilor din România, organizație condusă de Elena Aioanei, și Ocolul Sivlic ”Silva Bucovina” prin inginerul Rareș Hrestic.

Mai mulți bătrâni au venit la sediul instituției bisericești din municipiu unde au primit pachete alimentare în valoare de 2.000 lei.

Pensionarii aflați în grija Societății Ortodoxe au avut parte și de o surpriză, un mic concert de colinde susținut de 30 de elevi ai Colegiului Tehnic ”Mihai Băcescu” însoțiți de profesorii Maria Peiu și Marius Dăscălescu. Pentru momentele de bucurie oferite, bunicii au aplaudat cu multă dragoste pe elevi și au mulțumit pentru colinde.

În cadrul aceleași campanii au fost ajutați și doi elevi cu situație materială modestă, elevi rămași în grija bunicilor.

Un alt demers filantropic s-a derulat în satul Bahna Arini din comuna Preutești. La îndemnul Sfântului Sinod adresat la începutul postului Naşterii Domnului, preoții din parohiile arondate Protoieriei Fălticeni au venit în sprijinul mai multor copii săraci.

80 de elevi din clasa primară au primit dulciuri, fructe și rechizite şcolare în valoare de 2.400 lei.

Demersul inițiat de protoiereul Adrian Dulgheriu s-a bucurat de susținerea preoților din 15 parohii, respectiv cei care slujesc în bisericile din Arghira (Preot Vasile Ghivirigă), Basarabi (Preot Romică Carp), Bogdăneşti II (Preot Florentin Loghinoaia), Brăieşti (Preot Vasile Loghin), Dolhasca (Preot Mihail Saftiuc), Dumbrăviţa (Preot Gheorghe Cornea ), Hîrtop (Preot Mihai Todireanu), Huşi (Preot Dorin Țăranu), Ioneasa (Preot Claudiu Coman), Leucuşeşti (Preot Adrian Dulgheriu), Moişa II (Preot Daniel Ciofu), Pleşeşti (Preot Daniel Loluță), Slătioara (Preot Vasile Bostan), Spătăreşti (Preot Tudor Andrioaia) şi Unceşti (Preot Florin Grigorescu).

”Am dorit să aducem un zâmbet de bucurie acestor copii, care deşi părinţii lor au o situaţie materială precară, fac orice ca ei să continue şcoala. Nădăjduim că ei au simţit că nu sunt singuri şi neajutoraţi.”, ne-a declarat preotul protoiereu Adrian Dulgheriu. ”Sărbătoarea cea mare a Nașterii Domnului este pentru noi toţi un motiv de mare bucurie, dar pentru cei care se luptă cu sărăcia, acesta este un moment de tristeţe, dar sperăm că prin acest gest am încercat să schimbăm lucrurile mai în bine. Sperăm din toată inima că şi alţii îşi vor îndrepta atenţia către acest sat, dar mai ales pentru aceşti copii.”

Darurile au fost aduse de către preoţii participanţi la acest proiect caritativ la şcoala cu clasele I – IV, în prezenţa directorului Nicolae Şchiopoaia şi învăţătoarelor Daniela Achiţei, Brânduşa Amăgulesei, Elena Florea şi Georgeta Turnea.

Părintele Adrian Dulgheriu i-a mulțumit inginerului Rareş Hrestic care mereu este alături de acţiunile social-caritabile iniţiate de Protoieria Fălticeni, şi preoţilor care au făcut posibilă această acţiune, cât şi mobilizarea lor de a oferi cât mai multe daruri în desaga moşului pentru copiii necăjiți.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI