National

Acțiunea de depunere a cererilor unice de plată s-a încheiat

       Accesări: 72

subventie 1Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat că termenul limită pentru depunerea cererilor unice de plată a fost 10 iulie 2015, inclusiv. După data de 10 iulie, cererea unică de plată nu mai este admisă la calcul.

Primul termen pentru depunerea cererii unice a fost 15 iunie, după care s-a acordat o perioadă suplimentară de 25 de zile, cu penalizare de 1% din suma la care fermierii ar fi avut dreptul dacă ar fi depus documentele până pe 15 iunie, pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere.

Cu puține zile înainte de ultimul termen, la nivel național APIA a primit 929.255 de cereri de plată, pentru o suprafață de 9,35 de milioane de hectare. La acest număr se adaugă cererile și suprafețele digitizate dar neînchise (26.882 de cereri, pentru o suprafață de 177.791,91 hectare), precum și cererile de plăti pentru animale (55.225 de cereri).

În zona Fălticeni, la ânceputul campaniei de depunere a cererilor unice de plată, peste 10.000 de fermieri erau eligibili pentru subvențiile pe terenuri și animale.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Sprijinul financiar este finanțat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltarii Rurale (MADR).

ȘTIRI