Acțiune social filantropică organizată de Protoieria Fălticeni. 24 de elevi au primit rechizite școlareEducație

Acțiune social filantropică organizată de Protoieria Fălticeni. 24 de elevi au primit rechizite școlare

       Accesări: 429

La început de an școlar, a devenit tradiție ca Protoieria Fălticeni să vină în sprijinul elevilor care provin din familii cu situație materială precară.

Activitățile de acest gen se înscriu în seria acțiunilor social – educative organizate în cadrul parteneriatului de colaborare existent între unitățile de învățământ și Protoieria Fălticeni.

În urma anchetelor sociale efectuate de cadrele didactice, anul acesta numărul a crescut la 24 elevi ce au primit rechizite școlare  necesare studiului pentru întreg anul școlar.

Marți, 11 septembrie, 10 elevi de la Școala Gimnazială “Ion Irimescu” și 14 preșcolari de la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni, au primit câte un ghiozdan complet echipat cu rechizite școlare, constând în penare pline cu instrumente de scris și colorat, caiete pentru toate disciplinele, blocuri de desen, și alte obiecte.

Predarea s-a făcut de către preotul protoiereu Adrian Dulgheriu și preotul Georgian Rotar, în prezența directorilor Costică Parfenie și Moroșanu Ovidiu.

 „Ne bucurăm că, și la acest început de an școlar, am reușit să-i ajutăm pe acești elevi. Am încercat să sprijinim familiile din care provin, familii care întâmpină dificultăți în a-i ajuta pe cei mici să continue școala.

Numărul este mai mare față de precedentele acțiuni, și dorim să-i sprijin pe tot parcursul anului școlar, iar la final să-i premiem pentru rezultate bune obținute la învățătură.

Mulțumim domnilor directori, învățătorilor și profesorilor acestor elevi, pentru frumoasa colaborare, care dorim să continue pe viitor și în alte domenii. Sperăm că acești elevi vor veni cu drag la școală, pe care acum o vor privi cu mai mult optimism, iar ei vor ști că Biserica le este un prieten de nădejde, care le oferă nu numai dragoste părintească, ci și ajutor material”, a precizat preotul protoiereu Adrian Dulgheriu.

Acțiunea social filantropică s-a desfășurat cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, și a fost susținută financiar din fondurile Protopopiatului Fălticeni.

Astfel de activități vor continua pe tot parcursul anului școlar 2018-2019.

ȘTIRI