Acțiune de un tupeu maxim la Fălticeni: Haită de câini eliberată dintr-o furgonetă parcată în centrul orașuluiLocal

Acțiune de un tupeu maxim la Fălticeni: Haită de câini eliberată dintr-o furgonetă parcată în centrul orașului

       Accesări: 182

Un șofer a dat dovadă de un tupeu fără margini, după ce i-a suprins pe trecători cu un „demers” nelalocul lui. Bărbatul a reușit în doar câteva clipe să înfurie zeci de localnici, dar și pe autorități. Aflat în tranzit, el și-a parcat mașina lângă sediul unei bănci din Fălticeni, iar mai apoi a coborât și s-a îndreptat spre partea din spate a vehiculului.

Nimeni nu avea să bănuiască ce urmează să se întâmple.

Conducătorul auto a deschis ușile furgonetei eliberând o haită de 15 câini sub ochii mirați ai trecătorilor.

S-a întâmplat ieri după-amiază, în jurul orei 16.30, chiar în buricul târgului. Mașina, un vechicul utilitar de culoare albă, era staționată în zona parcărilor centrale de lângă BRD.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Autoritățile locale spun că un astfel de caz nu s-a mai petrecut niciodată și nu exclud o acțiune „plănuită și la comandă”. Martorii spun că gestul este o sfidare față de lege și bătaie de joc față de comunitate.

Oamenii legii verifică acum înregistrările video de la magazinele din zonă, dar și cele de pe camerele video stradale.

„Poliția Locală a fost contactată, iar acum se va fac cercetări. Se verifică sistemele de supraveghere video atât de la magazinele din zonă cât și cele montate de Primărie pentru a identifica, dacă se poate, această mașină.”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. „Curios este că ziua, în amiaza mare, persoana respectivă a dat drumul câinilor fără stăpân în zona centrală. Până acum, cazuri similare se întâmplau la periferia municipiului. Este pentru prima dată când se întâmplă așa ceva în centru, un lucru de altfel foarte grav.”

Matorii spun că mașina avea numere de înmatriculare de Bulgaria și că șoferul a demarat în trombă spre Bulevardul 2 Grăniceri.

Surprinși de ceea ce se întâmplase, localnicii nu au mai apucat să fotografie furgoneta, în schimb au trimis autorităților și polițiștilor locali câteva imagini cu haita de câini.

Edilul municipiului Fălticeni le solicită concetățenilor să ofere informații și să contacteze imediat organele abilitate pentru sesizarea la timp și prinderea autorilor care aduc câini fără stăpân pe raza municipiului Fălticeni.

„Fac un apel la cetățenii din Fălticeni când văd astfel de cazuri să fotografieze persoana sau mașina și să apeleze imediat Poliția Locală. Orice informație este binevenită.”, afirmă primarul Cătălin Coman. „Vrem ca astfel de cazuri să nu se mai repete. În cazul de față este posibil să fie o acțiune plănuită, intenționată. Am luat în calcul această variantă. Sper din tot sufletul ca cei de la Poliția Locală să identifice mașina și proprietarul.”

Cazuri ca cel de ieri se întâmplă tot mai frecvent, în cele mai multe situații cu autori neprinși.

Câinii fără stăpân sunt aduși fie din zona rurală, fie din alte orașe și eliberați la periferia municipiului Fălticeni. Majoritatea nu sunt crotaliați, iar autoritățile locale bănuiesc că sunt aduși seara sau noaptea.

Pe străzile din municipiul Fălticeni își fac veacul peste 100 de câini comunitari.

Situația devine tot mai complicată, având în vedere că problema câinilor fără stăpân nu și-a găsit o rezolvare până în prezent. Haite de câini pot fi observate în cartierele din municipiu, inclusiv în zona centrală. Tot mai mulți localnicii sunt deranjați de prezența acestora și se declară nemulțumiți de faptul că dau la tot pasul, pe spațiul pietonal și cel verde, de excrementele patrupedelor comunitare.

După câteva încercări ale autorităților locale pentru deblocarea situației, privind prinderea, deparazitarea și trimiterea în adăposturi a câinilor comunitari, ulterior blocată pe licitație de prețul mic al serviciilor de ecarisaj.

Ultimul demers privind câinii maidanezi a fost plănuit în luna mai, printr-un parteneriat între Primăria Fălticeni în colaborare cu membrii unei asociații pentru drepturile animalelor și un grup de medici germani, și-a atins scopul doar pe jumătate. Datorită unei reclamații adresate de un ONG din București, la DSV Suceava, acțiunea s-a restrâns doar la sterilizarea și deparazitarea câinilor cu stăpân.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI