Acţiune de amploare în domeniul silvicNațional

Acţiune de amploare în domeniul silvic

       Accesări: 69

Joi, 21 august 2014, Poliţia Română a declanşat o acţiune de amploare pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul silvic în 11 judeţe, respectiv în Vrancea, Bacău, Braşov, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Neamţ, Prahova, Suceava, Argeş, Buzău şi în municipiul Bucureşti. Acțiunea urmăreşte verificarea circuitului parcurs de la tăiere la prelucrarea şi comercializarea lemnului, fiind efectuate controale în teren, precum şi asupra tuturor documentelor existente.

Activităţile se desfăşoară sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul General al Poliţiei Române şi a Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

La acţiuni au participat 200 de poliţişti din cadrul Direcției de Investigare a Fraudelor și ai Direcţiei de Ordine Publică – I.G.P.R., ai inspectoratelor judeţene de poliţie din Vrancea, Bacău, Braşov, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Neamţ, Prahova, Suceava, Argeş, Buzău, precum şi de la Poliţia Capitalei.

De asemenea, împreună cu poliţiştii, au acţionat 150 de inspectori silvici, 140 de inspectori antifraudă fiscală din cadrul D.G.A.F., 66 de comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi 230 de jandarmi.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Polițiștii au întocmit dosare penale și au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 600.000 de lei, în urma activităţilor desfăşurate ieri, în cadrul acţiunii pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul silvic, declanşată de Poliţia Română. Ca măsuri complementare, sute de metri cubi de lemn și peste 250.000 de lei au fost confiscaţi, peste 3.000 de mc. de lemn au fost indisponibilizaţi, iar activitatea a două societăţi comerciale a fost suspendată. Controalele continuă.

Acţiunile de control au fost vizibile ieri şi în zona Fălticeni. În 33 dintre locurile vizate, echipele de control continuă verificările

ȘTIRI