Acte de violență și amenințare cu moartea la adresa unui polițist din Fălticeni: Autorul și-a agresat mama în aceeași ziActualitate

Acte de violență și amenințare cu moartea la adresa unui polițist din Fălticeni: Autorul și-a agresat mama în aceeași zi

       Accesări: 3085

Scene demne de un film s-au petrecut zilele trecute într-o gospodărie țărănească. Un individ din comuna Preutești care s-a certat mama lui, apoi a trecut la agresarea ei, a continuat în același mod și cu un om al legii. El a ajuns în fața instanței pentru faptele sale.

Totul a pornit de la o discuție între fiu și mamă, aceasta din urmă fiind nevoită să le ceară ajutorul organelor de poliție, după ce situația a degenerat.

În urma unui apel la numărul unic 112, la fața locului s-a deplasat un agent de poliție din Fălticeni, lucrător în cadrul Poliției Rurale Preutești.

În curtea gospodăriei scandalul s-a amplificat, prezența agentului deranjându-l pe agresor care l-a luat în vizor și pe omul legii.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Potrivit anchetatorilor, bărbatul, care acum este inclupat, a exercitat acte de violenţă şi l-a ameninţat cu moartea pe agent de poliţie.

Aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, polițistul fălticenean, în vârstă de 30 de ani, a încercat să calmeze spiritele însă inculpatul l-a prins de uniformă pe agentul, după care l-a împins.

Atunci când polițistul a încercat să-l imobilizeze, inculpatul a opus rezistenţă, iar cei doi s-au îmbrâncit.

Inculpatul s-a lovit cu capul de un stâlp din beton și s-a dezechilibrat. Bărbatul din comuna Preutești nu s-a lăsat, nepăsându-i de faptul că ar putea suporta rigorile legii în cazul unei agresiuni.

Când s-a ridicat, inculpatul l-a lovit cu capul pe agentul de poliţie.

Îndrăzneala individului, care își agresase mama, iar acum pe omul legii, nu s-au oprit aici. El avea acum asupra sa un topor și l-a ameninţat pe poliţistul fălticenean cu moartea. Agresorul a reușit să fugă, însă a fost reținut a doua zi.

Scenele s-au petrecut în satul Huși, în după-amiaza zilei de sâmbătă, 20 octombrie.

Trei zile mai târziu, prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, s-a dispus reţinerea acestuia, cercetat pentru săvârşirea unei infracţiuni de ultraj, iar la data de 24.10.2018, instanța s-a pronunțat pentru măsura preventivă a controlului judiciar.

Cauza a fost instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

Punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

ȘTIRI