Accesări: 95

tenis turneu Iasi 5 iulie 2015 © Codrin Anton FOTOGRAF – www.CodrinAnton.ro-0158Șapte dintre copiii pregătiţi de instructorul Marcel Dascălu în cadrul secţiei de tenis a clubului „Nada Florilor” au participat sâmbătă și duminică la turneele de la Piatra Neamț și Iași.

La turneul de la Piatra Neamț, destinat categoriilor cu vârsta între 10 și 16 ani, la care a asistat și președintele FRT George Cosac, au fost prezente Andreea Anton şi Shara Gușă.

La nivelul copiilor de 10 ani, Shara Gușă, mezina competiției (8 ani), a încheiat competiția pe locul al treilea. Sharai poate urca în cursul acestei săptămâni în primele 100 de jucătoare la nivel naţional.

Aflată la prima participare într-un turneu pentru copiii cu vârsta de până la 12 ani, Andreea Anton (11 ani neîmpliniți) a reușit un meci frumos în fața unei sportive din Piatra Neamț, cu un an mai mare și cu experiență în competiții.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La Iași, cinci copii fălticeneni au participat la competiția SUPER10, turneu Platinum din calendarul Tenis10 coordonat de MPG și arbitrat integral de președintele acestei competiții naționale, Eugen Gănescu.

La nivelul roșu (vărsta sub 8 ani), Darius Avrămia și Ștefan Fîntînariu au jucat alături de copii din Iași, Galați și Vaslui și au reușit șă-și adjudece medaliile de bronz, într-o competiție în care nu se joacă finala mică (departajare pentru locurile 3-4).

În competiția destinată copiilor cu vârsta de până la 9 ani (nivel portocaliu), fălticenenii au făcut deasemeni meciuri foarte bune, reușind să aducă acasă medalia de argint prin David Onisei și două locuri 5 obținute în sferturile de finală de Ilinca Anton și David Buhă. Tot în sferturile de finală s-au oprit Ilinca și David B. și într-un alt turneu cu un nivel foarte ridicat, în urmă cu doar o săptămână, la Mamaia, acolo unde au avut de jucat cu copii de la puternicile școli de tenis din Constanța și București.

”Cele trei competițiile la care au participat copiii noștri au avut un nivel foarte ridicat, poate cele mai grele turnee de până acum. Sunt extrem de mulțumit de cum au tratat fiecare meci în parte, deși în unele momente canicula și-a spus cuvântul. Mobilizarea lor exemplară, rezultatele obținute, dar și aportul adus de Primăria Fălticeni și de sponsorul principal, dl. Grigore Florea (SC Raitar SRL), ne îndreptățesc să sperăm în viitorul apropiat la noi succese în competițiile ce vor urma”, ne-a declarat instructorul Marcel Dascălu.

Alex S. / foto Codrin Anton

ȘTIRI