ACS „Nada Florilor” Fălticeni încheie pe primul loc etapa regională din cadrul Campionatului Național de ÎnotSport

ACS „Nada Florilor” Fălticeni încheie pe primul loc etapa regională din cadrul Campionatului Național de Înot

       Accesări: 1045

Înotul este sportul care aduce multe satisfacții și medalii la Fălticeni. Clubul ACS „Nada Florilor” bifează rezultate deosebite cu fiecare competiție, iar juniorii nu au înșelat așteptările antrenorilor nici la ultima confruntare în bazinul olimpic. La etapa regională din cadrul Campionatului Național de Înot, reprezentanții echipei au urcat nu mai puțin de 20 de ori pe podium.

Competiția, găzduită de municipiu Bacău, în perioada 15-17 martie, a fost rezervată copiilor de 10 și 11 ani.

Au participat peste 30 de cluburi de natație.

Etapa regională s-a desfășurat pe patru reuniuni, prima reuniune fiind programată vineri, două sâmbătă, iar întrecerea finală s-a desfășurat duminică.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Juniorii ACS Nada Florilor au încheiat cu rezultate dintre cele mai bune.

Daria Silișteanu s-a dovedit cea mai valoroasă înotătoare a clubului fălticenean, ea reușind să ocupe de patru ori locul I în probele 50 m Spate, 50 m Fluture, 50 m liber, 200 m Liber și un loc III la 50 m Bras.

Un șir de rezultate foarte bune a realizat și Aissia Priseccariu, cu patru clasări pe podium: locul I la 50 m Spate, Locul II la 50 m Fluture, locul III la 50 m Liber și 200 m Liber.

Performanțe excelente au mai înregistrat Daria Alexa, două locuri I în probele 200 m Mixt și 50 m Liber, respectiv Rareș Pricopoaia cu un locul I în proba 50 m Fluture și două locuri II la 200 m Mixt și 50 m Bras.

La înălțime au fost sportivele Rianna Amariei, ocupanta locului II la 200 m Mixt și locului III la 50 m Spate, Alecsia Tenciu care a obținut locul II la 50 m Bras și locul III la 50m Liber, respectiv Ioana Georgescu, ocupanta locului II în proba de 200 m Liber.

Sportivii clubului fălticenean de înot ACS „Nada Florilor” și-au mărit palmaresul cu 20 de medalii și un loc 1 în clasamentul general pe echipe.

Rezultatele înregistrate la etapa regională i-au mulțumit pe antrenorii Luis Lăcătuș, Andrei Pinticanu și preparatorul Gabriel Judas, care așteaptă cu optimism cea mai importantă competiție de natație, Campionatul Național de Înot.

Din lotul participant la competiție au făcut parte 10 sportivi, Daria Silișteanu, Alecsia Tenciu, Sebastian Spătaru la categoria 10 ani și David Zarojanu, Rareș Pricopoaia, Rianna Amariei, Ioana Georgescu, Daria Alexa, Aissia Prisecariu, Amalia Baciu la grupa înotătorilor cu vârsta de 11 ani.

La acestă întrecere sportivii aveau ca obiectiv realizarea baremurilor, 200 m Liber pentru copiii de 10 ani și 200 m Liber și 200 m Mixt pentru copiii de 11 ani.

Toți sportivii legitimați la ACS Nada Fălticeni și-au realizat baremul, ceea ce la asigura participarea la Campionatul Național De Înot ce va avea loc între 21 și 23 iunie la Brașov.

Antrenorii au ținut să mulțumească partnerilor care susțin și sprijină înotul fălticenean, Primăria Fălticeni, primarul Cătălin Coman, firmele Romfour, Alma Clinic, Cabritur, și, în egală măsură, profesorilor și diriginților sportivilor și părinților.

ȘTIRI