ACL Fălticeni urează ”sănătate și succes” consilierilor locali Gheorghe Arteni și Vasile Sburlea care au trecut la PSDPolitică

ACL Fălticeni urează ”sănătate și succes” consilierilor locali Gheorghe Arteni și Vasile Sburlea care au trecut la PSD

Au părăsit PDL pentru PSD. Plecarea consilierilor Gheorghe Arteni și Vasile Sburlea, în tabăra pesedistă, stârnește reacții dure din partea ACL, alianța care i-a așezat la aceiași masă pe liberali și democrat-liberali. Sâmbăta trecută, 20 septembrie, după depunerea adeziunilor, cei doi și-au oficializat statutul de membri ai PSD în prezența președintelui organizației municipale, Ion Stan, și vicepreședintelui Cătălin Coman.

Astfel, la următoarea ședință a deliberativului, Arteni și Sburlea se vor alătura social-democraților din Consiliul Local care acum vor fi zece la număr.

Vestea plecării lor din PDL și implicit din ACL a căzut ca un trăsnet peste foștii colegi de alianță și din partidul care i-a propulsat pe listele consilierilor locali la alegerile locale din iunie 2012. Decizia de a părăsi alianța, folosind ca atuu ordonanța de urgentă numărul 55, este aspru sancționată într-un comunicat de presă care alternează între urări, analize și ipoteze.

”Le mulţumim pentru că ne-au fost alături când ne-au fost alături, le mulţumim că şi-au ales momentul de expunere, le urăm sănătate, ani buni şi succes în toate, mai puţin în politică, reţinere pentru care nu putem fi blamaţi”, se menționează în comunicat.

ACL Fălticeni amintește despre Gheorghe Arteni ca o persoană cu verticalitate timp de două decenii și om de afaceri ajuns la apogeu, dar care ”are nevoie de colaborarea şi îngăduinţa unor instituţii”.

”Gheorghe Arteni este un om de afaceri împlinit care trebuie să asigure acelaşi standard ridicat tinerilor din familie, are în acest scop nevoie şi de colaborarea şi îngăduinţa unor instituţii, fără a mai socoti că, pe surse, este pe lista foarte scurtă a candidaţilor la funcţia de viceprimar al Fălticenilor. De mirare, totuşi, dar ce mai miră astăzi, este că Gheorghe Arteni a fost printre puţinii aleşi locali fideli unei singure orientări politice, democrat de aproape douăzeci de ani”, precizează comunicatul ACL Fălticeni.

Declarațiile decanului de vârstă din Consiliul Local, profesorul pensionar Vasile Sburlea, făcute publicației Cronica de Fălticeni i-au pus pe jar pe foștii colegi democrat-liberali, cât și pe liberali, care prin vocea aceleași alianțe văd decizia acestuia de a trece la PSD ca un motiv ”să-şi asigure acelaşi standard care l-a motivat în momentele principale ale carierei sale”.

”Vasile Sburlea este un distins profesor de română, acum pensionar împlinit. Dumnealui trebuie să-şi asigure acelaşi standard care l-a motivat în momentele principale ale carierei sale de cel mai longeviv politician local”, se consemnează în declarația de presă semnată de ACL. ”Nu credem însă ce spune gura lumii, că Vasile Sburlea s-ar fi năimit pentru a trece la PSD. Luăm însă de bună propria declaraţie, că a candidat pentru PDL şi că s-a trezit în ACL. Aşa o fi, doar că acum a aderat la PSD şi se va trezi lângă PC, partidul lui Dan Voiculescu, sau se va trezi la guvernare, lângă scoţienii din UDMR, acestea fiind doar două exemple, ca să nu mai spunem că ar putea citi almanahe scrise de Vanghelie”.

Facebook Comments

ȘTIRI