ACET Fălticeni reia furnizarea apei la scările de bloc cu mari datorii. Măsura este valabilă doar până luniLocal

ACET Fălticeni reia furnizarea apei la scările de bloc cu mari datorii. Măsura este valabilă doar până luni

       Accesări: 708

Decizie radicală pusă în aplicare. ACET Fălticeni a sistat, joi dimineața, furnizarea apei potabile la cinci scări de bloc din cartierul Dimitrie Leonida, pentru a-i determina pe restanțieri să-și achite datoriile. 150 de familii au fost afectate de această măsură, inclusiv bun-platnicii.

Decizia i-a revoltat pe cei care nu au datorii, considerând măsura nedreaptă și cerând operatorului local să reia furnizarea apei.

Cititorii cotidianului Cronica de Fălticeni nu au ezitat să critice în comentarii, nu doar decizia celor de la ACET, ci și faptul că Asociației de proprietari nr.10 ar trebui să acționeze mai ferm la adresa rău-platnicilor.

Convinși că operatorul de apă potabilă nu va reveni asupra deciziei, proprietarii de locuințe din cele cinci scări de bloc au început să-și facă provizii de apă.

Măsura este valabilă doar până luni când oficialii ACET vor să se întâlnească cu reprezentanții Asociației nr.10 și cu proprietarii de apartamente. La întrunire este invitat și primarul Cătălin Coman.

„Am discutat cu conducerea ACET de la Suceava și am decis să reluăm furnizarea apei.”, ne-a declarat Vasile Cozma. „Este o acțiune temporară, valabilă doar până luni.În aceste două zile nu s-au strâns bani pe datorii. La Asociația nr.10 problema se pune greșit! Derogarea aceasta nu se va mai repeta!”.

Acesta mai spune că rău-platnicii trebuie să ia în serios măsura aplicată și atrage atenția că furnizarea apei nu va fi reluată, dacă nu se achită măcăr o parte din datoriile acumulate.

Inginerul Vasile Cozma mai spune că apa va fi sistată din nou, începând de luni, până la clarificarea situației.

În privința celor bun-platnici, afectați pe nedrept de măsura aplicată joi, șeful agenției ACET Fălticeni spune că „asta este viața în condominiu, așa sunt regulile, așa scrie legea.”

Numai de la Asociația nr.10 sunt de recuperat 700.000 de lei. Operatorul local intenționează să recurgă la aceeași metodă și la alte scări de bloc, dacă nu se ajunge la o înțelegere cu eșalonarea datoriilor.

Pe lista neagră se află și datornicii de la Asociațiile 11 și 14, unde urmează să fie aplicate aceleași măsuri de sistare a furnizării apei potabile.

Cele trei asociații au datorii care totalizează aproximativ de 1,5 milioane de lei. Vasile Cozma mai spune că situația este una extremă, iar restanțele acumulate periclitează economic activitatea agenției din Fălticeni.

ȘTIRI