ACET Fălticeni dă asigurări că alimentarea cu apă va reveni la normal cel mai târziu în cursul nopţii de marţi spre miercuriActualitate

ACET Fălticeni dă asigurări că alimentarea cu apă va reveni la normal cel mai târziu în cursul nopţii de marţi spre miercuri

       Accesări: 669

Alimentarea cu apă a municipiului Fălticeni a avut de suferit în ultimele două săptămâni din cauza problemelor apărute la captarea de suprafaţă Baia III, în urma celor două atenţionări Cod Galben de ploi torenţiale şi a atenţionării Cod Roşu hidrologic pe râul Moldova, la sfârşitul săptămânii.

Presiunea scăzută a apei a lăsat nealimentate zone întregi din oraş, la ore de vârf ale consumului.

Situţia i-a nemulţumit pe fălticeneni, care au încercat să găsească explicaţii dar mai ales o rezolvare a problemei, fără precedent în ultima perioadă.

Directorul Agenţiei Locale Fălticeni, ing. Vasile Cozma, ne-a informat că, în dimineaţa zilei de marţi, 7 iunie, la ora 10.00, s-a reuşit repornirea staţiei de captare Baia III. Reamintim că această staţie asigură circa 30% din necesarul de apă al municipiului Fălticeni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Potrivit lui Vasile Cozma, debitul râului Moldova şi turbiditatea apei nu au permis repornirea staţiei de captare. S-au făcut încercări încă de luni însă probele de apă nu au fost corespunzătoare. Abia astăzi filtrele pompelor au reuşit să preia apa din râul Moldova fără să existe riscul avarierii.

„Pompele au fost repornite,  iar în cursul zilei situaţia va reveni treptat la normal. Cel mai târziu în cursul acestei nopţi vom avea presiune constantă în toate zonele oraşului. Nu ne-am dorit această situaţie. Nu este ceva care se întâmplă des. Au fost precipitaţii abundente în zona de munte, două situaţii excepţionale, cu care nu ne întâlnim tot timpul. Ştim că lumea a fost nemulţumită în anumite zone ale oraşului. Am încercat să facem tot ceea ce a fost posibil pentru a menţine sistemul de alimentare cu apă în stare de funcţionare”, ne-a declarat directorul ACET Fălticeni, ing. Vasile Cozma.

ȘTIRI