ACET Fălticeni anunţă restricţii în furnizarea apei în noaptea de miercuri spre joiLocal

ACET Fălticeni anunţă restricţii în furnizarea apei în noaptea de miercuri spre joi

       Accesări: 617

ACET Fălticeni a transmis în această după-amiază o notificare privind măsuri de restricţionare a consumului de apă, în cinci zone ale municipiul Fălticeni, însumând peste 20 de străzi, în noaptea de 22-23  iunie 2016,

„Din cauza inundaţiilor din ultimele zile de pe râul Moldova şi punerea în imposibilitate de a funcţiona cu Staţia de Captare Baia 3, se va opri furnizarea apei potabile în noaptea de miercuri spre joi, respectiv din data de 22 iunie, orele 22.30, până pe data de 23 iunie 2016, orele 5.00, pe următoarele străzi:

  • Halei, Republicii (parţial), Ana Ipătescu (parţial), Nicolae Beldiceanu (parţial), 1 Mai (parţial);
  • Sucevei (parţial – coborâre partea dreaptă), Aleea Teilor, Livezilor, Nada Florilor, Pleşeşti Gane, Horticolei, Spicului, Nufărului, Doboşari;
  • Unirii (parţial), Botoşanilor, Păcii, Şcoala Domnească;
  • Pietrari (parţial), Ion Dragoslav (parţial), Ana Ipătescu (parţial), Victoriei (parţial)”, se arată în notificarea ACET Fălticeni.

În ultimele 48 de ore, sistemul de alimentare cu apă al municipiului Fălticeni a funcţionat la aproape 70 la sută din capacitate.

Agenţia locală ACET Fălticeni face eforturi pentru a menţine alimentarea cu apă în funcţiune, în condiţiile în care staţia de captare Baia III a fost oprită în noaptea de duminică spre luni, 19/20 iunie.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Oprirea pompelor la captarea de suprafaţă Baia III a fost generată de fenomenele meteorologice periculoase din zona de munte care au provocat numeroase pagube, dar au dus şi la instituirea unei atenţionări Cod galben hidrologic pentru râul Moldova.

Chiar dacă respectiva atenţionare hidrologică a expirat în dimineaţa zilei de marţi, debitul, dar mai ales turbiditatea apei râului Moldova nu permite reluarea activităţii de captare, pentru echilibrarea nivelului apei de consum în bazinele de înmagazinare.

Conducerea ACET Fălticeni spune că s-au făcut eforturi deosebite pentru a menţine bazinele de înmagazinare la nivelul optim, doar cu cele 18 puţuri de adâncime de la captările subterane Baia I şi Baia II.

Dacă luni consumul a fost mai redus, fiind zi de sărbătoare, începând de marţi consumul a crescut treptat iar activitatea de captare dă semne că nu mai poate face faţă solicitării consumatorilor. Problema se reflectă în presiunea apei în zona de nord a oraşului şi la etajele superioare ale blocurilor.

O situaţie similară, generată de evoluţia hidrometeorologică pe râul Moldova, s-a înregistrat şi la sfârşitul lunii mai şi în primele zile ale lunii iunie.

Nici în dimineaţa zilei de miercuri, 22 iunie, ACET Fălticeni nu a putut să repună în funcţiune Staţia de captare Baia III. Apa râului Moldova este în continuare învolburată.

ȘTIRI