Accidente provocate de doi fălticeneni pe raza comunei Pojorâta. Incidentele s-au soldat cu 12 victimeRural

Accidente provocate de doi fălticeneni pe raza comunei Pojorâta. Incidentele s-au soldat cu 12 victime

       Accesări: 5552

Doi fălticeneni au fost implicați în seara zilei de luni, 17 iunie, în accidente rutiere pe Drumul Național 17, în comuna Pojorâta.

În jurul orei 17, un bărbat în vârstă de 57 de ani, din Fălticeni, a provocat un grav accident rutier.

Potrivit polițiștilor, într-o curbă periculoasă, pe fondul vitezei neadaptate la condițiile de drum, carosabilul fiind umed, conducătorul auto a pătruns cu autoturismul pe contrasens și a intrat în coliziune laterală cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din municipiul București, pe care l-a proiectat într-un parapet de pe marginea drumului.

În urma impactului, a rezultat rănirea gravă a două persoane, o femeie, în vârstă de 59 de ani și un bărbat, în vârstă de 61 de ani, ambii din comuna Dorna Arini, pasageri în autoturismul condus de bărbatul București.

Cele două victime au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava.

IPJ Suceava a transmis că alte șapte persoane (pasageri în cele două autoturisme), cu vârste cuprinse între 32 și 64 de ani, au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

După aproape cinci ore (ora 21.55), un alt fălticenean, în vârstă de 28 de ani, în timp ce conducea autoturismul într-o curbă periculoasă pe DN 17, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, carosabilul fiind umed, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu un autoturismul condus regulamentar de o femeie, în vârstă de 41 de ani, din județul Maramureș.

Din impact, autoturismul condus de femeia din Maramureș a intrat în coliziune cu semiremorca unui ansamblu de vehicule condus de un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din județul Bihor.

În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară conducătoarei auto și a doi minori de 9 și 17 ani, pasageri în autoturismul condus de aceasta.

Cei trei conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

ȘTIRI