Accident terifiant la ieșirea din Cornu Luncii: Un preot din Lămășeni și alte patru persoane au muritActualitate

Accident terifiant la ieșirea din Cornu Luncii: Un preot din Lămășeni și alte patru persoane au murit

       Accesări: 1525

Tragediile se țin lanț pe șoselele din zona Fălticeni. După ce la începutul lunii două persoane și-au pierdut viața în urma coliziunii în localitatea Brăiești dintre un autoturism și un autotren, petrecută , iar miercurea trecută doi tineri de 19 și 20 de ani au murit în satul Buda în urma unui incident foarte grav, în această seară numeroase efective de intervenție au sosit la un alt eveniment cu urmări și mai grave.

Un accident terifiant s-a produs, în jurul orei 18, pe DN 2E, între localitățile Rădășeni și Cornu Luncii.

Mai multe persoane au fost rănite, iar altele au murit, în urma coliziunii frontale dintre două autoturisme.

Una dintre victime este preotul Petru Gavril din Lămășeni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Accident cu 9 victime: 5 morți și 4 răniți grav

Acesta este unul dintre cele mai grave accidente produse în ultima vreme în județul Suceava, afirmă reprezentanții ISU Suceava. Mașinile s-au izbit violent, în urma impactului rezultând 5 morți și 4 răniți grav transportați pentru îngrijiri medicale.

Una dintre victime este preotul Petru Gavril din Lămășeni.

În mașina acestuia se mai aflau alte 7 persoane. Soția preotului, Maria (35 ani), sora preotului, Aurora (47 ani), soțul acesteia, Dumitru (47 ani), și patru copii, toți ai familiei preotului Gavril.

Călătorie spre Cuvioasa Parascheva

Preotul Gavril pornise la drum din Lămășeni împreună cu toată familia și cu două rude spre Iași, unde voia să ajungă la Mitropolia Moldovei pentru a se închina la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. După doar 8 kilometri avea să se producă nenorocirea. Părintele, în vârstă de 35 de ani, care plecase de acasă cu cei dragi într-un scurt pelerinaj, avea să sfârșească tragic.

La ieșirea din satul Sasca Nouă, comuna Cornu Luncii, un autoturism Volkswagen Golf, ce se deplasa din direcția opusă, pe ruta Fălticeni – Cornu Luncii, a pătruns pe contrasens și s-a tamponat frontal cu autoturismul Volkswagen Touran condus regulamentar de preotul din Lămășeni.

Impactul i-a fost fatal lui Petru Gavril, și altor doi ocupanți ai mașinii, sora și cumnatul preotului care au murit pe loc.

Tragedie în familie

Trei din cei patru copii ai preotului, cu vârste de 3, 7, 8 și 10 ani, au fost transportați în stare de inconștiență la Spitalul Județean Suceava. Unul dintre copii este în comă, iar alţi doi sunt în stare stabilă.

Al patrulea copil, o fetiță de 7 ani, scoasă din mașină de pompierii de la Descarcerare, a fost internată cu răni foarte grave la Spitalul Municipal Fălticeni. În ciuda manevrelor efectuate, medicii nu i-au mai putut salva viața, decesul survenind ulterior.

Au murit în accident preotul Petru Gavril, sora acestuia împreună cu soțul, pasager aflat pe scaunul din dreapta față. În automobilul de familie mai era și soția preotului.

Adusă în stare critică la spitalul din Suceava, medicii au supus-o în cursul serii unei intervenții chirurgicale de urgență.

Șoferul mașinii Volkswagen Golf, înmatriculată în județul Suceava, un bărbat din satul Sasca Nouă, comuna Cornu Luncii, a murit pe loc. Două echipaje ale pompierilor l-au scos pe conducătorul auto dintre fiarele contorsionate. Bărbatul suferise numeroase fracturi și leziuni incompatibile cu viața.

Lângă trupurile neînsuflețite, oamenii din preajmă au aprins lumânări și s-au rugat pentru cei decedați.

Impact extrem de violent

Tragicul accident s-a petrecut la ieșirea din Sasca Nouă spre Fălticeni pe un segment de drum în linie dreaptă. Chiar dacă au fost emise ipoteze, motivul pentru care șoferul mașinii VW Golf a pătruns pe contrasens nu se cunoaște.

Coliziunea s-a produs frontal, la viteză ridicată, vehiculul în care se aflau cele 8 persoane fiind proiectat în șant. Mașina s-a făcut praf în față, pe partea unde se afla preotul.

Avariile sunt mult mai mari la cealaltă mașină. Partea din față, partea laterală stânga, compartimentul motor și direcția mașinii Volkswagen Golf, condusă de șoferul de 42 de ani, au fost distruse în totalitate. Componentele și elementele acestora s-au uniformizat în urma coliziunii, iar altele s-au împrăștiat pe șosea. Impactul foarte puternic a împins pedalierul, bordul și volanul în scaunul șoferului. Șansele de supraviețuiere pentru conducătorul auto din Sasca Nouă au fost practic nule.

Polițiștii spun că indicatorul vitezometrului s-a blocat la 130 km/h la VW Golf și la 90 km/h la VW Touran, însă acestea nu pot fi considerate ca detalii certe privind viteza exactă de deplasare la momentul coliziunii.

Planul Roșu de Intervenție și circulație închisă trei ore

Numărul persoanelor implicate în accident i-a determinat pe reprezentanții ISU să declanșeze Planul Roşu de Intervenție.

La incident au fost trimise mai multe efective sporite ale Ambulanței, ISU și Poliției.

Două autospeciale pentru descarcerare de la Fălticeni și Suceava au ajuns la faţa locului, împreună cu șapte autosanitare. Trei mașini ale Ambulanței Fălticeni și alte două de la Suceava și Gura Humorului, au preluat persoanele rănite. Au intervenit și paramedicii SMURD cu două autosanitare, din care una de transport victime multiple.

Mai multe echipe ale Poliției Rutiere și Rurale au coordonat activități specifice pentru acest caz. La fața locului s-a deplasat personalul Biroului Criminalistică din cadrul Poliției Municipale Fălticeni, dar și inspectorul Gabriel Apopei, șeful Poliției Rutiere Suceava.

Circulația a fost închisă trei ore pentru evitarea blocajelor în trafic după încheierea intervenției.

Două echipaje au oprit circulația de la intersecția drumului DJ 209 H, Fălticeni – Baia, până la intersecția cu DJ 209 A, Cornu Luncii – Mălini – Brăiești – Dumbrava, traficul auto fiind deviat prin Baia, Spătărești, Fălticeni și Horodniceni.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI