Accident rutier spectaculos în comuna Drăgușeni: Un autoturism s-a răsturnat după un impact frontal cu un alt vehiculRural

Accident rutier spectaculos în comuna Drăgușeni: Un autoturism s-a răsturnat după un impact frontal cu un alt vehicul

       Accesări: 5367

Ignorarea regulilor de circulație produce victime pe drumurile publice. Din acest motiv un accident rutier s-a petrecut azi dimineață în comuna Drăgușeni. Două autoturisme s-au ciocnit frontal pe DN2, incidentul având ca rezultat două victime și avarierea vehiculelor.

Evenimentul rutier are ca protagionistă pe o soferiță din municipiul Iași care conducea un vehicul Renault Clio, pe raza satului Drăgușeni, din direcția Roman către Suceava.

Ea s-a angajat în depășirea unui autoturism, cu toate că din sens opus se apropia un autoturism Skoda Rapid, condus regulamentar de un șofer de 33 de ani, din municipiul Rădăuți.

Cele două mașini s-au tamponat frontal. Impactul violent a făcut ca autoturismul Skoda Rapid să ajungă cu roțile în sus pe acostamentul drumului. Mașina a fost proiectată mai întâi într-un cap de pod, după care s-a răsturnat pe cupolă, pe marginea unui șant.

Echipaje ale Poliției Rutiere, SMURD și Ambulanței Fălticeni s-au deplasat la locul accidentului. Șoferii au scăpat ca prin minune, însă doi pasageri din mașina răsturnată, un bărbat de 47 de ani, din comuna Vadu Moldovei, și un altul de 50 de ani, din comuna Forăști, aflat în același autovehicul, au fost transportați la spital.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0, 00 mg/l alcool pur în aerul expirat, recoltându-li-se probe de sânge la Spitalul municipal Fălticeni.

Polițiștii spun că ambii șoferi foloseau centura de siguranță, ceea ce nu se poate spune și despre ceilalți ocupanți ai mașinii.

Pompierii au luat măsurile specifice de siguranță. Aceștia au balizat zona, au verificat eventualele scurgeri de carburanți si lubrifianti și au deconectat bornele de la bateriile de acumulatori.

Conform IPJ Suceava, din primele verificări efectuate de polițiști, vinovată de producerea accidentului este șoferița din Iași, care nu a respectat regulile privind depășirea.

ȘTIRI