Accident rutier pe DN2 la ieșirea din Spătărești spre Vadu Moldovei. Șase persoane transportate la spitalRural

Accident rutier pe DN2 la ieșirea din Spătărești spre Vadu Moldovei. Șase persoane transportate la spital

       Accesări: 9449

Incident cu victime multiple pe un drum național cu trafic intens. Trei autoturisme au fost implicate sâmbătă după-amiază într-un accident rutier pe DN2, la ieșirea din localitatea Spătărești spre comuna Vadu Moldovei, în zona cunoscută „La temelie”, la 8 kilometri de municipiul Fălticeni. Nu mai puțin de șase persoane au fost transportate la spital în urma impactului dintre mașini.

Nu s-au înregistrat pierderi de vieți omenești, însă accidentul petrecut astăzi arată că șoferii nu sunt dispuși să respecte regulile de circulație, preferând în schimb să se expună în situații periculoase.

Zona unde s-a petrecut coliziunea este una în care s-au mai produs evenimente rutiere soldate cu morți și răniți pe fondul vitezei sau al oboselii la volan.

Filmul accidentului

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Un conducător auto din Fântâna Mare, în vârstă de 25 de ani, se întorcea cu mașina de la spălătorie, vehicul care circula regulamentar spre Fălticeni. Bărbatul se pregătea pentru nuntă, duminică, a doua zi, fiind programat evenimentul. În automobil, dreapta conducătorului auto, se afla viitoarea soție.

Tânărul șofer conducea un Opel Astra, iar după ce s-a încadrat pe banda 2, venind dinspre Praxia spre Spătărești, el a oprit mașina pentru a vira la stânga pe un drum comunal din Fântâna Mare, deși acel loc era marcat cu linie continuă iar în acest caz manevra este interzisă. Autoturismul era oprit și semnaliza intenția de a intra pe drumul respectiv.

Din spatele acestuia se apropia un automobil Audi A6 condus de un bărbat din Fălticeni (58 de ani), care deține permis special de conducere pentru mașini cu cutie de viteză automată (din cauza unei infirmități, conducătorul având doar mâna stângă).

Acesta s-a apropiat de mașina șoferului din Fântâna Mare, aflată pe banda 2, și pentru a evita un accident cu aceasta, conducătorul mașinii Audi a virat brusc spre stânga, a intrat pe contrasens și s-a izbit frontal de un Opel Vectra, înmatriculat în județul Iași, care era condus regulamentar de un bărbat din Bârlad (49 ani).

După impact, mașina fălticeneanului a părăsit carosabilul și s-a răsturnat într-un șanț.

Accidentul putea fi evitat dacă șoferul automobilului Audi ar fi intrat pe banda 1 care era liberă.

În câteva fracțiuni de secundă s-a produs a doua coliziune, între cele două mașini Opel. Din forța impactului, modelul Vectra s-a „suit” cu partea din spate pe capota vechicului Astra care era oprit.

6 victime au ajuns la spital

Șase persoane, patru din mașina Audi care a depășit pe linie continuă, și câte o persoană din celelalte două autoturisme au avut nevoie de îngrijiri medicale. Printre acestea se afla o femeie gravidă în 4 luni și două minore în vârstă de 14 și 15 ani.

Dacă femeia însărcinată s-a ales doar cu un atac de panică, fetița de 14 ani a suferit un traumatism craniocerebral cu hematom. Minora a fost transportată ulterior la Spitalul Județean de Urgență din Suceava. La aceeași unitate medicală a fost transferat un alt pasager rănit, o femeie de 57 de ani cu fractură de umăr.

O altă femeie de 49 de ani a suferit o fractură de umăr. Șoferul din Bârlad s-a ales cu o contuzie la mână. Dintre cele șase victine doar două, cele care au fost transferate la Suceava, au rămas internate pentru îngrijiri medicale.

Desfășurarea importantă de efective la accident

La fața locului au acționat modulul de descarcerare de la Detașamentul de Pompieri Fălticeni, autosanitara SMURD.

Numărul ridicat de victime a necesitat și prezența ambulanțierilor. Patru autospeciale ale Serviciului Județean de Ambulanță – Stația Fălticeni s-au deplasat la accident.

Alte două echipaje de poliție au dirijat traficul rutier în zona producerii accidentului.

Circulația mașinilor s-a desfășurat doar pe o singură bandă. Traficul rutier s-a reluat pe ambele sensuri de mers după aproximativ două ore.

Șoferii nu erau băuți

Polițiștii i-au testat cu etilotestul pe șoferii implicați în accident. Rezultatele au fost negative în cazul fiecărui conducător auto. În cazul de față s-au întocmit două dosare penale pentru vătămare corporală din culpă.

Lucrătorii Biroului Rutier îi îndeamnă pe participanții la trafic să respecte semnificația liniei continue sau dublă continuă, să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să respecte indicatoarele rutiere.

Ei au cerut șoferilor să circule prudent și să evite manevrele care pot pune în pericol siguranța lor și a ocupanților mașinii.

ȘTIRI