Accident rutier la ieșirea din Fălticeni: Un șofer din Iași s-a răsturnat cu mașina pe malul iazului ȘomuzLocal

Accident rutier la ieșirea din Fălticeni: Un șofer din Iași s-a răsturnat cu mașina pe malul iazului Șomuz

       Accesări: 6677

Viteza și carosabilul alunecos nu fac deloc casă bună. S-a convins pe propria piele un șofer din Iași care și-a încheiat călătoria cu mașina pe malul iazului Șomuz. Conducătorul auto, aflat la volanul unei mașini Toyota Corolla, se îndrepta spre Suceava.

Din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, la ieșirea din Fălticeni, într-un viraj la dreapta, a pierdut controlul mașinii.

Pe carosabilul acoperit cu zăpadă, vehiculul nu a mai putut fi oprit. A pătruns pe contransens, după care a părăsit șoseaua și s-a răsturnat pe cupolă.

Accidentul s-a produs pe DN 2, în jurul orei 17, între localitățile Fălticeni și Podeni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La locul accidentului s-au deplasat trei echipaje ale Poliției Rutiere, SMURD și pompierii cu autospeciala pentru descarcerare.

Din fericire, șoferul este teafăr dar s-a ales cu un atac de panică. Tânărul de 24 de ani se poate declara norocos pentru că mașina s-a oprit în stufărișul de pe marginea malului, la nici un metru de apa Șomuzului. Mai mult decât atât, sistemele de siguranță pasivă ale mașinii, airbagurile laterale, l-au ferit de lovituri la cap.

Pompierii au decuplat bateria, după care au pus mașina cu roțile pe pământ. Scoaterea mașinii de pe malul iazului Șomuz s-a dovedit mai dificilă decât s-ar fi crezut, aceasta fiind răsturnată într-o zonă cu teren abrupt.

Pentru a trage mașina pe acostament s-au folosit o mașină cu troliu, susținută de un autocamion. Autoturismul este avariat în partea frontală, laterală stânga și în zona punților.

În perimetrul unde s-a acționat pentru ridicare vehiculului circulația a fost dirijată de doi lucrători ai Poliției Rutiere Fălticeni.

Șoferul nu consumase băuturi alcoolice, după cum indică rezultatul pe alcooltest.

ȘTIRI