Accident rutier la ieșirea din Fălticeni spre Preutești: Șapte răniți și trei victime încarcerate în urma unei coliziuni frontaleActualitate

Accident rutier la ieșirea din Fălticeni spre Preutești: Șapte răniți și trei victime încarcerate în urma unei coliziuni frontale

       Accesări: 23460

Vremea nefavorabilă le dă bătăi de cap șoferilor. Pe fondul precipitațiilor abundente și a carosabilului alunecos, două autoturisme au intrat în coliziune frontală pe Drumul Județean 208, la ieșirea din Fălticeni spre Hârtop și Preutești. Un bărbat de 49 de ani din Fălticeni, care afla la volanul unui Daewoo Cielo, se îndrepta spre casă, iar într-o curbă la dreapta el a pierdut direcția de mers și a pătruns pe contrasens.

Vehiculul s-a tamponat cu un automobil Volkswagen Jetta condus regulamentar de o șoferiță în vârstă de 49 de ani, din Botoșani, care se deplasa pe sensul de mers spre Dolhasca.

Cele două autoturisme s-au ciocnit frontal, în urma impactului mașinile fiind avariate în proporție de 70%.

Incidentul s-a produs la ora 9.30, în zona Lutărie, pe raza comunei Preutești.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Șapte persoane, ambii șoferi și cinci pasageri, doi din Daewoo Cielo și trei din Volkswagen Jetta, au necesitat îngrijiri medicale. Din fericire nu sunt consemnate pierderi de vieți omenești.

La locul accidentului au fost trimise două ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță Suceava, două autospeciale SMURD și echipaje ale Poliției Rutiere. Pasagerii din cele două mașini s-au ales cu leziuni la cap, mâini și picioare.

Trei victime, toate din acelaşi autoturism, au rămas încarcerate. Un bărbat şi o femeie, cei doi șoferi, ambii în vârstă de 49 de ani, şi un băiat în vârstă de 14 ani.

Salvatorii au balizat zona, au verificat scurgerile de carburanţi şi lubrifianţi şi au deconectat bornele de la bateriile de acumulatori. Concomitent, au extras victimele încarcerate şi au monitorizat din punct de vedere medical, împreună cu colegii de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean, toate persoanele implicate în accident.

Cele trei victime încarcerate, împreună cu alte trei femei rănite de 23, 51 şi 67 de ani, au fost transportate la Centrul de Primire Urgenţe al Spitalului din Fălticeni, toţi fiind conştienţi şi în stare stabilă.

Cea de-a şaptea persoană implicată în eveniment a fost monitorizată de către salvatori, dar a refuzat transportul la o unitate medicală.

Doi din cei șapte răniți au leziuni mai grave, șoferul autoturismului Cielo și un minor în vârstă de 13 ani. Acesta din urmă se află la Spitalul Județean Suceava pentru investigații suplimentare. Conducătorul auto este ținut în continuare sub observație la Spitalul Municipal Fălticeni.

Polițiștii derulează cercetări pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii accidentului.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

ȘTIRI