Accident mortal în Fălticeni. Femeie lovită în plin de un automobil condus de un tânăr suceveanLocal

Accident mortal în Fălticeni. Femeie lovită în plin de un automobil condus de un tânăr sucevean

       Accesări: 299

Accidentele cu pierderi de vieți omenești se țin lanț. Un nou eveniment rutier deosebit de grav s-a petrecut, în această dimineață, pe porțiunea din Drumul European 85 care traversează Fălticeniul. Un pieton a fost lovit mortal de un automobil Audi A4, care se deplasa spre ieșirea din municipiu Roman,

Accidentul s-a petrecut puțin după ora 7 dimineața, în zona intersecției bulevardului 2 Grăniceri cu strada Filaturii.

Victima este o femeie a cărei identitate nu este deocamdată cunoscută.

Pietonul traversa strada dinspre aprozar spre magazinul la Grecuța.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Automobilul a izbit-o cu partea frontală, proiectând victima la aproximativ cinci metri distanță de locul impactului. Trupul femeii a fost aruncat sub o mașină parcată în apropierea trecerii de pietoni.

Accidentul s-a petrecut într-o zonă cu restricție de viteză pe un tronson de aproximativ 300 de metri, între cele trei treceri de pietoni de pe Bulevardul 2 Grăniceri, de la intersecția cu strada Broșteni și până la intersecția cu strada Filaturii. Viteza maximă admisă în zonă este de 40 km/h.

La volanul mașinii se afla un tânăr, în vârstă de 25 de ani, din comuna Fântânele, județul Suceava.

Câteva aspecte din acest accident sunt încă incerte. Oamenii legii nu s-au pronunțat în ceea ce privește locul prin care a traversat femeia, dacă se afla sau nu pe trecerea de pietoni, deoarece la ora producerii accidentului nu au fost martori oculari, iar în perimetrul respectiv nu sunt camere video de supraveghere.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul indicând că el nu consumase băuturi alcoolice. La i-au fost recoltate la spital probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Echipajul Stației de Ambulanță Fălticeni sosit la fața locului nu au mai putut să facă nimic pentru victimă.

Impactul i-a fost fatal. Femeia murise murit pe loc. Ea suferit un traumatism craniocerebral sever.

Polițiștii urmează să stabilească împrejurările în care s-a produs accidentul, dacă femeia traversa strada pe trecerea de pietoni, cât și dacă șoferul a respectat reglementările rutiere.

De asemenea, urmează să fie stabilită identitatea victimei.

Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții Poliției, este vorba despre o femeie cu vârsta între 60 și 70 de ani.

Trebuie menționat, și în acest caz, așa cum s-a constatat și la alte evenimente rutiere care s-au produs pe acest sector de drum, că există mașini parcate foarte aproape de trecerile de pietoni, care obturează vizibilitatea participanților la trafic, fie că vorbim de pietoni sau de conducătorii auto.

Polițiștii au întocmit șoferului dosar penal pentru ucidere din culpă.

În lipsa martorilor oculari și a unor sisteme de supraveghere video, oamenii legii au apelat la un expert în domeniu care va stabili, prin măsurătorile efectuate la fața locului, atât viteza de deplasare a mașinii, cât și dacă accidentul s-a petrecut sau nu pe trecerea de pietoni.

ȘTIRI