Accident teribil la Cornu Luncii. 2 morți și 7 răniți în urma coliziunii dintre un microbuz și un autovehiculActualitate

Accident teribil la Cornu Luncii. 2 morți și 7 răniți în urma coliziunii dintre un microbuz și un autovehicul

       Accesări: 37493

Tragedie pe un drum național din zona Fălticeni. În această dimineață două autovehicule au intrat în coliziune. Accidentul s-a produs pe DN2E Fălticeni – Gura Humorului, la limita între comuna Rădășeni și comuna Cornu Luncii, înainte de intrarea în satul Sasca Nouă.

Incidentul s-a petrecut la ora 7.30.

Bilanțul incidentului indică doi morți și șapte răniți. Șase dintre aceștia sunt în stare gravă.

Un microbuz de transport persoane și o autoutilitară au intrat în coliziune frontală. Impactul violent dintre cele două vehicule s-a produs pe un sector de drum drept, carosabilul fiind uscat.

La fața locului s-a deplasat modulul SMURD de la Detașamentul Fălticeni, autospeciala pentru descarcerare și o ambulanță SMURD, dar și șapte echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean.

ISU a activat codul roșu de intervenție.

Traficul rutier a fost blocat pe DN2E Fălticeni – Gura Humorului timp de 5 ore. Polițiștii au redirecționat șoferii pe rută ocolitoare Baia – Cornu Luncii.

Microbuzul de persoane, condus de un bărbat din Pașcani (28 ani), transporta persoane la muncă în străinătate și circula pe direcția Fălticeni – Gura Humorului.

O cantitate mare de alimente, care ar fi trebuit să ajungă la români aflați în Italia, s-a împrăștiat pe o suprafață de circa 200 de metri.

În timpul deplasării s-a produs o explozie la roata dreapta spate, microbuzul a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu o autocisternă pentru transport lapte, care circula regulamentar.

În urma impactului două persoane și-au pierdut viața, este vorba despre șoferul autocisternei (54 ani) și o femeie din microbuz. Vehiculul de transport persoane aparține unei firme din Pașcani.

Mașina, plină cu bagaje și alimente, plecase dimineață din Iași și se îndrepta spre mai multe destinații din Italia.

Alte șapte persoane au fost preluate de echipajele de ambulanță și au fost transportate la Spitalul Municipal Fălticeni. Medicii i-au stabilizat pe răniți, după care i-au transferat la Spitalul Județean de Urgență Suceava.

Răniții se află în stare gravă. Doi dintre aceștia au fost supuși intervențiilor chirurgicale. Victimile au suferit mai multe traumatisme.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Acesta este cel de-al doilea accident mortal cu victime multiple petrecut pe șoseaua DN2E, între localitățile Rădășeni și Cornu Luncii.

Acum doi ani, în octombrie 2017, la aproximativ 1 kilometru distanță de locul acestui accident, s-a petrecut un alt incident teribil. Atunci și-au pierdut viața șase persoane, iar alte trei au fost grav rănite.

Accidentul a fost provocat de un șofer băut, care s-a izbit frontal cu mașina într-un autoturism de familie condus regulamentar de preotul Petru Gavril, din satul Lămășeni, care tocmai plecase de acasă, cu familia, în pelerinaj la sărbătoarea Sfintei Parascheva de la Iași.

Ș

ȘTIRI