Accident în lanț pe Autostrada Soarelui: Sunt 3 morți și 60 de răniți după ce 30 autovehicule s-au tamponatNațional

Accident în lanț pe Autostrada Soarelui: Sunt 3 morți și 60 de răniți după ce 30 autovehicule s-au tamponat

       Accesări: 1255

Tragedie pe una din cele mai circulate șosele din România. Mai multe autovehicule s-au tamponat în această din această în dimineață pe Autostrada Soarelui (A2). Incidentul s-a produs în județul Călărași, în jurul orei 8.40, în apropiere de localitatea Lehliu, pe sensul de deplasare către Constanţa.

Pe fondul ceţii dense s-a produs un accident în care au fost implicate 30 de autovehicule, dintre care două microbuze ce transportau persoane și un camion. Circulația a fost blocată complet, pe autostradă, pentru mai bine de patru ore.

Bilanțul tragediei indică 3 morți și peste 60 de persoane rănite. 9 persoane au fost scoase dintre fiarele contorsionate ale mașinilor.

La fața locului sunt prezente mai multe echipaje ale ISU și șapte ambulanțe SAJ din județul Călărași care intervin pentru preluarea răniților și acordarea primului ajutor.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Peste 100 de salvatori au fost trimiși la locul accidentului, 97 de pompieri militari și 31 de cadre sanitare au fost mobilizate pentru intervenție.

Peste 40 din cei 60 de răniți înregistrați în accident au fost transportați la șase spitale din București, iar alți 15 răniți în accidentul de pe A2 au fost trimiși la spitalul din Lehliu. Câțiva dintre aceștia au primit îngrijiri la fața locului, de la echipajele SMURD și de la Ambulanță, inclusiv în spitalul mobil al IGSU.

În accident au fost implicate 60 de persoane, dintre care 3 victime au decedat, 41 au fost transportate la spitale, iar alte 16 au refuzat transportul.

La nivelul județului Călărași s-a activat Planul Roșu de Intervenție pentru accidentul în lanț înregistrat sâmbătă dimineață. Pentru creșterea operativității au fost trimise în sprijin forțe de la ISU București, ISU Ialomița și ISU Constanța.

Echipajele ale Poliției Rutiere au asigurat fluidizarea circulației pe rute ocolitoare.

La ora 12.30 toate victimele din accidentul de pe autostrada au fost evacuate.

ȘTIRI