Accident în Fălticeni. Mama și copilul au fost loviți lângă trecerea de pietoni de un autoturism condus cu spateleLocal

Accident în Fălticeni. Mama și copilul au fost loviți lângă trecerea de pietoni de un autoturism condus cu spatele

       Accesări: 16099

Neatenția și nerespectarea regulilor de circulație generează accidente. Este exact ceea ce s-a întâmplat în incidentul petrecut astăzi, la orele amiezii, pe o arteră intens circulată din Fălticeni. Autorul este un șofer din Fălticeni, care conducea un Volkswagen Jetta, care a lovit în plin doi pietoni pe strada Sucevei.

Mașina a ieșit cu spatele, din parcarea amenajată între Blocul Turn și Biserica Catolică, și a mers aproximativ 10 metri în marșarier.

În timpul acesta, doi pietoni, o mamă, în vârstă de 28 de ani, și băiețelul acesteia, cu vârsta de 2 ani, traversau regulamentar pe zebră, dinspre BCR spre Blocul Turn.

Aceasta nu a observat că spre ea și copil se apropie, cu viteză redusă, un autoturism.

Șoferul a condus mașina cu spatele, fără să se asigure, până când a ajuns cu vehiculul pe trecerea de pietoni, moment în care i-a lovit în plin pe cei doi trecători, pe linia care delimitează acest spațiu.

Din fericire, mama și copilul s-au ridicat în picioare după impact. 

Autorul accidentului este din Fălticeni și are 38 de ani.

La fața locului a sosit un echipaj al Ambulanței Fălticeni și un alt echipaj al Poliției Rutiere însoțit de agenți ai Biroului Criminalistic.

Mama și fiul au fost transportați la spital. Medicii spun că pietonii s-au ales cu leziuni ușoare ce nu necesită internare.

Conducătorul auto din Fălticeni s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală ușoară din culpă.

Oamenii legii spun că au testat cu alcooltestul atât șoferul cât și pe mama copilului, rezultatul fiind negativ.

Codul Rutier reglementează deplasarea autovehiculelor cu spatele la articolul 128, unde este prevăzut că se interzice mersul înapoi cu vehiculul în câteva situații. De exemplu, în locurile în care este interzisă oprirea voluntară a vehiculelor, precum şi pe marcajul pietonal.

ȘTIRI