Accident cu urmări grave la Drăgușeni: Copil de 10 ani proiectat la câțiva metri pe șosea de un autotrenActualitate

Accident cu urmări grave la Drăgușeni: Copil de 10 ani proiectat la câțiva metri pe șosea de un autotren

accident_rutierEl a văzut moartea cu ochii. Un copil de 10 ani a devenit propria victimă după ce s-a angajat în traversarea unui drum național din comuna Drăgușeni. Scăpat de sub supravegherea părinților, elevul Denis C. din Baia s-a grăbit să treacă șoseaua DN2 prin loc nepermis și fără a se asigura.

Câteva clipe de neatenție au fost suficiente pentru a fi în mijlocul unui accident.

Pietonul s-a deplasat de pe marginea drumului pe calea rutieră fără să-și dea seama că, de fapt, el sărise în fața unui autotren cu semiremorcă. Chiar dacă șoferul a frânat, el nu a mai putut evita impactul, victima fiind proiectată la câțiva metri distanță. Copilul a fost lovit cu putere de cabina mașinii, martorii oculari afirmând că reacția conducătorului auto l-a scăpat de la moarte sigură pe minorul din Baia ce putea ajunge sub roțile mastodontului de transport marfă.

Incidentul s-a produs la miezul zilei, astăzi, 21 martie la ora 11.45.

Autotrenul condus de un ialomițean de 39 de ani, din Urziceni, circula cu viteză regulamentară, susțin polițiștii serviciului rutier. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, după care, la spital, i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, rezultatele fiind, în ambele cazuri, negative.

La fața locului s-au deplasat echipaje ale Ambulanței și Poliției Municipale Fălticeni. Ca urmare a rănilor suferite, minorul a fost transportat direct la Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou”.

Copilul acuza dureri foarte mari în zona toraco-abdominală. Surse medicale afirmau la momentul internării că este posibilă susținerea unei intervenții chirurgicale.

Conducătorul auto s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală.

Rudy H.

Facebook Comments

ȘTIRI