Accident cu urmări grave la Drăgușeni: Copil de 10 ani proiectat la câțiva metri pe șosea de un autotrenActualitate

Accident cu urmări grave la Drăgușeni: Copil de 10 ani proiectat la câțiva metri pe șosea de un autotren

       Accesări: 68

accident_rutierEl a văzut moartea cu ochii. Un copil de 10 ani a devenit propria victimă după ce s-a angajat în traversarea unui drum național din comuna Drăgușeni. Scăpat de sub supravegherea părinților, elevul Denis C. din Baia s-a grăbit să treacă șoseaua DN2 prin loc nepermis și fără a se asigura.

Câteva clipe de neatenție au fost suficiente pentru a fi în mijlocul unui accident.

Pietonul s-a deplasat de pe marginea drumului pe calea rutieră fără să-și dea seama că, de fapt, el sărise în fața unui autotren cu semiremorcă. Chiar dacă șoferul a frânat, el nu a mai putut evita impactul, victima fiind proiectată la câțiva metri distanță. Copilul a fost lovit cu putere de cabina mașinii, martorii oculari afirmând că reacția conducătorului auto l-a scăpat de la moarte sigură pe minorul din Baia ce putea ajunge sub roțile mastodontului de transport marfă.

Incidentul s-a produs la miezul zilei, astăzi, 21 martie la ora 11.45.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Autotrenul condus de un ialomițean de 39 de ani, din Urziceni, circula cu viteză regulamentară, susțin polițiștii serviciului rutier. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, după care, la spital, i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, rezultatele fiind, în ambele cazuri, negative.

La fața locului s-au deplasat echipaje ale Ambulanței și Poliției Municipale Fălticeni. Ca urmare a rănilor suferite, minorul a fost transportat direct la Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou”.

Copilul acuza dureri foarte mari în zona toraco-abdominală. Surse medicale afirmau la momentul internării că este posibilă susținerea unei intervenții chirurgicale.

Conducătorul auto s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală.

Rudy H.

ȘTIRI