Accident cu trei persoane grav rănite la Bunești: Un autotren și un camion de transport înghețată s-au izbit frontalActualitate

Accident cu trei persoane grav rănite la Bunești: Un autotren și un camion de transport înghețată s-au izbit frontal

       Accesări: 6035

Au trăit momente terifiante în trafic. Trei persoane au ajuns la spital cu răni grave după ce două autovehicule de tonaj s-au ciocnit frontal la ieșirea din Bunești spre Fălticeni. Incidentul s-a petrecut astăzi după-amiază, în jurul orei 17.

Circulația a fost blocată mai bine de o oră, timp în care s-au format cozi kilometrice pe DN2.

Pe fondul carosabilului umed, șoferul unui autotren înmatriculat în județul Constanța, care se deplasa dinspre Suceava spre Fălticeni, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, iar într-un viraj la dreapta a pierdut controlul vehiculului și a intrat pe contrasens izbindu-se violent de un camion al firmei Betty Ice care se deplasa regulamentar.

Impactul puternic dintre cele două vehicule a făcut zob cabina camionetei și spațiul acoperit pentru transportul înghețatei.

Militarii Detaşamentului de Pompieri din  Suceava au intervenit cu două autospeciale cu accesorii pentru descarcerare şi o ambulanţă SMURD.

La fața locului au fost trimise alte două echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava.

În urma coliziunii dintre camion şi autotren au rezultat trei victime încarcerate, două în camion şi una în autotren. Răniții au fost scoși dintre fiarele contorsionate ale mașinilor.

Salvatorii au luat măsurile specifice de siguranţă, concomitent cu operaţiunile de extragere a victimelor.

Acestea au fost preluate de paramedicii SMURD şi de personalul medical SAJ pentru acordarea primului ajutor.

Cei trei răniți sunt bărbaţi în vârstă de 34, 38 şi 63 de ani.

Paramedicii SMURD care s-au deplasat la fața locului au găsit victimele conştiente, dar cu traumatisme grave. Răniții au fost transportați la Spitalul Judeţean Suceava pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

În accident a fost implicat şi un al treilea autovehicul, un autoturism Dacia Logan care venea în spatele autofurgonetei.

Șoferul nu a mai putut evita impactul și s-a izbit cu automobilul în camion. El a refuzat să fie consultat medical şi transportat la spital.

Polițiștii i-au întocmit șoferului de pe autotren dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. La unitatea medicală, șoferilor li s-au recoltat probe de sânge pentru a stabili dacă aceștia au consumat băuturi alcoolice.

ȘTIRI