Accident cu 9 victime în localitatea Paltin. În județul Suceava a fost activat Planul roșu de intervențieRural

Accident cu 9 victime în localitatea Paltin. În județul Suceava a fost activat Planul roșu de intervenție

       Accesări: 4565

În județul Suceava a fost activat, în această seară, Planul roșu de intervenție, în urma producerii unui grav accident rutier cu victime multiple, pe raza comunei Brodina, în localitatea Paltin.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, în jurul orei 19.00, un autoturism și un SUV s-au lovit frontal. În urma coliziunii au rezultat 9 victime, din care 2 au rămas încarcerate.

Informațiile oferite de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Suceava, Ionuţ Epureanu, pentru  MEDIAFAX, arată că  un autoturismul de teren înmatriculat în Bulgaria, cu volan pe partea dreaptă, condus de un călugăr din Brodina, în se aflau încă cinci persoane. a intrat într-un autoturism înmatriculat în Botoşani, în care, pe lângă şofer, se mai aflau socrul acestuia şi un copil de patru ani.

În urma coliziunii, şoferul autoturismului înmatriculat în Botoşani a suferit răni grave, iar socrul său a murit. Din maşina condusă de călugăr, o femeie a suferit o fractură la un picior, iar alte două femei au fost rănite uşor.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Către locul accidentului au fost trimise 7 ambulanțe (2 ale Serviciului Județean de Ambulanță și 5 SMURD), inclusiv ambulanța de Terapie Intensivă Mobilă și autospeciala de transport victime multiple.

La fața locului s-a constatat că 4 victime erau în stare gravă (Cod roșu), alte 4 persoane prezentau leziuni minore (Cod galben), iar o persoană încarcerată era inconștientă (Cod negru). În cazul acestei persoane, un bărbat în vârstă de 79 de ani, s-a declarat decesul.

După extragerea victimelor încarcerate și acordarea îngrijirilor medicale, toți răniții au fost transportați la Compartimentul Primiri Urgențe al Spitalului Rădăuți, urmând ca după evaluările medicilor pacienții aflați în stare gravă să fie redirecționați spre alte spitale.

foto – arhivă

ȘTIRI