Acatistul Sfântului Spiridon și Sfânta Liturghie sunt oficiate la paraclisul Sfintei Sofia din FălticeniReligie

Acatistul Sfântului Spiridon și Sfânta Liturghie sunt oficiate la paraclisul Sfintei Sofia din Fălticeni

       Accesări: 989

Slujbă în zi de mare sărbătoare. Astăzi va fi oficiată Sfânta Liturghie la paraclisul Sfintei Sofia din Fălticeni. Serviciul religios va fi săvârșit de preotul Georgian Rotar de la Biserica din Lemn de la Rădășeni cu hramul Sfinții Mercurie și Ecaterina.

Slujba va începe la ora 8.00 cu acatistul și mai apoi cu liturghia propriu-zisă.

Astăzi, 12 decembrie, Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Spiridon al Trimitundei.

Înzestrat de Dumnezeu cu darul facerii de minuni, Sfântul Spiridon vindeca tot felul de boli și izgonea duhurile rele numai cu cuvântul. Trâind în vremea Marelui Împărat Constantin, a fost un mare susținător neclintit al dreptei credințe, aducând pe mulți pe calea cea adevărată, făcând vii cuvintele Mântuitorului pentru cei care erau în întuneric.

Paraclisul Sfintei Sofia este deschis zilnic pentru trecătorii care doresc să se închine sau să spună o rugăciune, mai ales cei care pleacă în călătorie.

Ctitorit de acționarii firmei Romfour, lăcașul ortodox este sinngurul care dispune de pictură exterioară. Sfințirea paraclisului, situat la ieșirea din Fălticeni spre Roman, la intersecția străzilor 2 Grăniceri cu strada Plutonier Ghiniță, s-a realizat anul acesta de căre Î.P.S. Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, împreună cu un sobor de preoți din Protopopiatul Fălticeni.

ȘTIRI