Absolvenții Școlii Postliceale Sanitare CSE Fălticeni au depus Jurământul asistentului medicalEducație

Absolvenții Școlii Postliceale Sanitare CSE Fălticeni au depus Jurământul asistentului medical

       Accesări: 3816

Școala Postliceală Sanitară Centrul de Studii European Fălticeni a marcat festiv încheierea anului școlar.

Evenimentul a avut loc miercuri, 19 iunie 2019, în amfiteatrul Colegiului Național “Nicu Gane”.

Cu acest prilej, absolvenții calificărilor asistent medical generalist și asistent medical de farmacie au depus Jurământul asistentului medical.

Cei 70 de absolvenți (din cea de-a 6-a promoție), au trăit emoția jurământului alături de parinți, copii, cadre didactice și invitați de la unitățile partenere.

„În numele Vieţii şi al Onoarei, jur să îmi exercit profesia cu demnitate, să respect fiinţa umană şi drepturile sale şi să păstrez secretul profesional. Jur că nu voi îngădui să se interpună între datoria mea şi pacient consideraţii de naţionalitate, rasă, religie, apartenenţă politică sau stare socială. Voi păstra respectul deplin pentru viaţa umană chiar sub ameninţare şi nu voi utiliza cunoştinţele mele medicale contrar legilor umanităţii. Fac acest jurământ în mod solemn şi liber!”

La festivitate a fost prezent managerul general al Centrului de Studii European, profesor doctor Viorel Enea, și directorul școlii din Fălticeni, profesoara Mariana Lițu.

Aceasta din urmă a declarat, pentru Cronica de Fălticeni, că depunerea jurământului este un eveniment de mare însemnătate pentru formarea profesională a absolvenților.

“Felicităm absolvenții pentru că au ales cele mai căutate profesii la momentul actual de pe piața muncii, internă și internațională. Le urăm mult  succes în parcursul profesional, să aibă suflet și compasiune, și să facă totul cu onoare și respect.”

În zilele urmatoare, absolvenții vor sustine examenul de calificare profesională, nivel 5, în urma căruia vor obține un certificat de calificare cu recunoaștere europeană.

Pentru că este acreditată de către Ministerul Educației Naționale, Școala Posliceală Sanitară CSE Fălticeni va fi centru de examen, astfel că absolvenții vor susține examenul de calificare profesională la Fălticeni.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI