Absolvenții din promoția 2019 pot beneficia de prime și servicii de suport dacă se angajeazăActualitate

Absolvenții din promoția 2019 pot beneficia de prime și servicii de suport dacă se angajează

       Accesări: 475

Absolvenții instuțiilor de învățământ și ai școlilor speciale din  promoția  2019, care se înregistrează la Agenția Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava (AJOFM) și se angajează în termen de 60 de zile de la data absolvirii, beneficiază de prima de inserție.

Prestația este destinată stimulării inserției pe piața muncii a tuturor absolvenților, care se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 1 an și are un cuantum de 1500 lei.

Prima tranșă a primei, în valoare de 750 de lei, se acordă la angajare și diferența la 1 an de la angajare.

Absolvenții ciclului superior al liceului, care doresc să înceapă cariera profesională și caută un loc de muncă, trebuie să se înregistreze în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava până pe data de 29 iulie 2019.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Aceasta este o etapă obligatorie pentru obținerea primei de inserție în urma angajării sau a indemnizației de șomaj (250 lei lunar, timp de 6 luni), indiferent dacă au promovat sau nu examenul de bacalaureat.

Absolvenții ciclului inferior al liceului, ai învățământului profesional și special, cu finalizarea studiilor la date calendaristice diferite, au aceleași beneficii, dacă se înregistrează în evidențele agenției în termen de 60 de zile de la data absolvirii, termen de decădere din drepturi pentru toți absolvenții.

 Elevii din ultimul an de studiu, care nu au situația școlară încheiată la data absolvirii, pot obține aceleași beneficii, dacă se înregistrează în evidențele agenției în termen de 60 de zile de la data promovării examenului de corigență.

 Absolvenții cu studii superioare sunt beneficiarii prestațiilor menționate, dacă se înregistrează în baza de date a AJOFM Suceava în termen de 60 de zile de la încheierea situației ultimului an de studii sau de la data la care au luat examenul de licență, dacă susținerea și promovarea lui nu depășește 1 an de la finalizarea studiilor.

Toți absolvenții care nu au reușit să se înregistreze în termenul de 60 de zile de la data absolvirii, pot beneficia oricând de serviciile de ocupare specializate: orientare în carieră, medierea locurilor vacante pe plan local sau în străinătate, suport pentru calificare la locul de muncă prin ucenicie sau prin stagiul destinat inserției absolvenților cu studii superioare, formare profesională.

ȘTIRI