Absențele de la școală reduc alocațiile de sprijin pentru mai multe familii din FălticeniLocal

Absențele de la școală reduc alocațiile de sprijin pentru mai multe familii din Fălticeni

       Accesări: 437

Veniturile a peste 20 de familii din Fălticeni, care beneficiază de alocația pentru susținerea familiei, se vor reduce parțial.

Măsura vine efect al aplicării legislației în domeniu, în urma numărului mare de absențe înregistrate de copii în semestrul al doilea al anului școlar 2018-2019.

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Suceava a centralizat absențele tururor elevilor care provin din familii care beneficiază de alocații de sprijin.

În această situație se regăsesc 26 de copii, elevi la colegiile și școlile gimnaziale din Fălticeni, care au cumulat peste 4800 de absențe în semestrul l II-lea (între 26 și 988 de absențe).

Peste 200 de familii din Fălticeni beneficiază anual de alocațiile pentru susținerea familiei.

Alocația pentru susținerea familiei a fost instituită ca formă de sprijin pentru familia sau persoana singură, cu venituri reduse, care are în creștere și îngrijire copii în vârstă de până la 18 ani, dacă aceasta realizează venituri nete lunare pe membru de familie de până la 530 lei.

Familiile care au în întreținere copii de vârstă școlară beneficiază de alocație dacă copiii frecventează fără întrerupere cursurile unei forme de învățământ, cu excepția celor care le întrerup din motive medicale, și nu înregistrează absențe nemotivate în cursul unui semestru care să conducă la scăderea sub 8 a notei la purtare.

Dacă unul dintre copii, din alte motive decât cele medicale, nu frecventează fără întrerupere cursurile unei forme de învățământ, acesta va fi luat în calcul la stabilirea venitului mediu net lunar al familiei, dar va fi exclus din numărul de copii ai familiei avut în vedere la acordarea dreptului.

În aceste condiții, alocația se acordă corespunzător numărului de copii care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege.

ȘTIRI