A patra ediție a Festivalului “Flori de pe Șomuz” la BuneștiRural

A patra ediție a Festivalului “Flori de pe Șomuz” la Bunești

       Accesări: 570

Sărbătoare la Bunești. Joi, 15 septembrie, la Bunești a avut loc a IV-a ediție a Festivalului culural – folcloric “Flori de pe Șomuz”.

Evenimentul s-a desfășurat la Căminul cultural din localitate, și a debutat în Sala eroilor din Muzeul Bunești cu o slujbă de cinstire și pomenire a eroilor din comuna Bunești, oficiată de un sobor de preoți.

Festivalul a avut și în acest an invitați deosebiți: Gheorghe Cărăbuș, directorul Bibliotecii Județene “I.G. Sbiera”, Elena Lica, metodist la aceeași instituție, Ludmila Bolboceanu Grama, Stroia George, Rodica Rodeanu, Sorin Ursan, Elena Axinte, Maria Radu, reprezentanți ai Bibliotecii Municipale “Eugen Lovinescu” din Fălticeni, fostul primar al comunei, actuali primari din zona Fălticeni, și mulți alții. Cuvântul de deschidere i-a aparținut primarului Ioan Dolceanu, după care au urmat alocuțiuni ale celor prezenți.

Organizatorii, Primăria și Consiliul Local Bunești, Biblioteca și Căminul Cultural, Biblioteca Județeană “I.G. Sbiera”, au pregătit pentru ediția din acest an momente interesante pentru public. Ion Ilișescu, consilier la Direcția pentru Cultură și Patrimoniu Național Suceava a prezentat vernisajul unei expoziții de sculptură în lemn “Monumentele Bucovinei”, realizată de Vasile Cărăbuș.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Au urmat apoi comunicările susținute, sub genericul “Bunești – file de istorie”, de pr. Dr. Constantin Tudosă, pr. Dr. Florin Grigorescu, pr. Gheorghe Roșu, pr. Ionuț Roșu, pr. Gheorghe Viziteu și înv. Gheorghe Văleanu.

Un alt moment important a acestei ediții a fost masa rotundă cu tema “Biblioteca sătească în secolul XXI”, realizată cu sprijinul reprezentanților bibliotecarilor din zonele Fălticeni și Suceava.

“Cenaclul sătesc de creație literară Mihai Leonte”, moderat de scriitorul Mihai Leonte, a propus asistenței pagini din creația unor autori prezenți la festival: Cristina Bărăscu, Elena Andrieș, Violeta Sabina Lazăr, Felicia Lămășanu, Veronica Ștefan, Andreia Cova și Elena Moroșanu.

După lansarea DVD-ului “Oameni și fapte din comuna Bunești”, a urmat un spectacol folcloric susținut de formația Datina și interpreții Gabriela Teișanu, Valentin Bertea, Nicoleta Chichiriță, Vasilică Irimia.

ȘTIRI