Trei școli din Fălticeni au proiecte selectate la faza națională în competiția „O activitate de succes în Săptămâna Școala Altfel”Educație

Trei școli din Fălticeni au proiecte selectate la faza națională în competiția „O activitate de succes în Săptămâna Școala Altfel”

       Accesări: 680

Se caută cele mai interesante proiecte din “Săptămâna Școala Altfel”. În perioada 23-29 mai, pot fi votate activitățile derulate la nivel național, pe platforma: http://sae.edu.ro/2016/votare/.

Fiecare unitate de învățământ a putut selecta o singură activitate din cele desfăşurate în cadrul programului „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!” care să participe la competiția județeană și națională, în vederea participării la competiția națională „O activitate de succes în Săptămâna Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

Din Fălticeni s-au calificat la faza națională, în urma selecției județene, proiecte derulate în trei unități de învățământ, în condițiile în care la nivelul județului Suceava au fost selectate 10 proiecte.

Pentru a vota proiectele școlilor din Fălticeni urmați link-urile inserate în prezentare.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Colegiul Național „Nicu Gane” s-a calificat la faza națională cu activitatea „Food Revolution Day 2016” (domeniul Educație pentru sănătate și stil de viață sănătos), coordonată de profesorul Ioan Caulea.

Food Revolution Day a avult scopul de a conștientiza importanța unei alimentații sănătoase. Proiectul a cuprins 4 etape: prezentarea „Revoluția în alimentație și sănătatea”, urmată de vizionarea filmului „Jamie Oliver’s TED Prize wish: Teach every child about food” și de o sesiune Q&A (întrebări și răspunsuri), un atelier în care o parte din elevii prezenți au preparat diverse specialități pentru micul dejun, din alimente sănătoase și mult așteptatul moment al degustării, la care au fost invitați toți elevii și profesorii prezenți. food Revolution Day s-a încheiat cu o tombolă, în urma căreia, 5 elevi au câștigat câte o evaluare nutrițională.

Școala Gimnazială „Ioan Ciurea”, a ajuns în finală cu activitatea „Ucenici în atelierul maestrului Ion Irimescu”, coordonator  profesor Ermolania Dan (domeniul artistic).

Proiectul are scopul de a dezvolta abilităţile practice şi artistice ale elevilor din școală. Obiectivele proiectului au condus la cultivarea interesului elevilor pentru personalitatea şi opera sculptorului Ion Irimescu prin vizitarea expoziţiei de sculptură şi purtarea unor discuţii cu muzeograful; stimularea creativităţii elevilor prin modelarea unor obiecte din lut, îmbinarea unor fragmente de desene pentru a reconstitui imaginea unor sculpturi ale maestrului;dezvoltarea spiritului muncii în echipă şi a spiritului competitiv prin organizarea în ateliere de lucru, împărtăşirea unor idei cu privire la modul de realizare a produselor, prin dorinţa de a obţine produse cât mai atractive din punctul de vedere al formei, al cromaticii, al fidelității față de modelul dat. La finalul activităţii, produsele elevilor au fost expuse în atelierul de lucru, fiecare elev putând admira creaţiile celorlalţi colegi. Apoi lucrările au fost expuse în holul şcolii, unde au putut fi admirate de toţi elevii, de părinţi şi de cadre didactice. După orele petrecute în atelierul maestrului Ion Irimescu, mulţi elevi au descoperit plăcerea de a crea şi de a-şi da frâu liber imaginaţiei. Ca urmare a acestei activităţi a crescut stima de sine, elevii implicaţi în activitate au devenit mai încrezători în capacitatea de a realiza lucruri frumoase şi au devenit mai atenţi cu cei din apropierea lor.

Printre finaliști se află, și în acest an, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”, cu activitatea „e-Școala altfel”, coordonator profesor Simona Murărescu (domeniul științific).

Comunitatea Moodle România a invitat cadrele didactice și elevii din învățământul preuniversitar să participe, în săptămâna 18-22 aprilie 2016, la activități extracurriculare și extrașcolare interesante, care să le valorizeze preocupările extraşcolare şi competenţele în domenii diverse şi interesante în cadrul proiectului e-Școala Altfel, aflat la a III-a ediție. În această perioadă, elevii de gimnaziu și cei de liceu de la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni, au încărcat pe platformă prezentări, planșe, afișe și documente Word, în vederea participării la concursurile offline propuse în cadrul celor cinci secțiuni: educație pentru sănătate, educație ecologică, educație culturală, educație tehnico-științifică și educație rutieră. Lucrările au fost realizate în echipă sau individual sub îndrumarea profesorilor coordonatori pe secțiuni. În fiecare zi au avut loc dezbateri în funcție de tematica zilei utilizând resursele puse la dispoziție de organizatori. Elevii au avut posibilitatea testării cunoștințelor generale din domeniul cultură și domeniul știință și tehnică, participând la concursurile online în intervalul stabilit, sub atenta supraveghere a profesorilor coordonatori. Proiectul a fost o provocare pentru elevi contribuind la realizarea obiectivelor propuse.

Din fiecare domeniu se poate vota activitatea preferată. Platforma acceptă un singur vot, pentru fiecare domeniu în parte, de pe acelaşi cont de e-mail. Votantul primește linkul de confirmare a votului la adresa de e-mail pe care a introdus-o în momentul votării. Ponderea notei date de comisia de evaluare desemnată de M.E.N.C.Ș. va reprezenta 80%, iar votul publicului 20%. Între 30 mai și 5 iunie 2016 vor avea loc postarea pe  http://sae.edu.ro,  și  finalizarea evaluării proiectelor, la nivel naţional. Postarea pe website a listei unităţilor şcolare câştigătoare va avea loc pe 9 iunie 2016.

ȘTIRI