A început testarea premergătoare înscrierii copiilor în clasa pregătitoareEducație

A început testarea premergătoare înscrierii copiilor în clasa pregătitoare

       Accesări: 631

În perioada 22 februarie – 16 martie 2016, în opt centre zonale din județul Suceava se derulează evaluarea psihosomatică în vederea înscrierii copiilor în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2016-2017. Activitate este coordonată de Centrul Județean pentru Resurse și Asistență Educațională Suceava (CJRAE), ne-a informat prof. Florin Cristian Bagiu, directorul instituției menționate.

Evaluarea psihosomatică este o testare premergătoare înscrierii în clasa pregătitoare a copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani după 31 august a anului în care părinții lor solicită înscrierea în învățământul primar.

În Fălticeni, centrul de evaluare psihosomatică își desfășoară activitatea la Școala Gimnazială “Ioan Ciurea” (prof. psiholog Mariana Onu – tel. 0732.430.268, între orele 10-18). La acest centru sunt arondate peste 90 de grădinițe, din Fălticeni și din localitățile învecinate.
Cererile prin care părinții solicită evaluarea psihosomatică sunt furnizate de către psihologii examinatori și sunt completate în ziua evaluării.

Evaluarea psihosomatică este realizată de consilierii școlari și/sau logopezii angajați ai CMBRAE/CJRAE. Testarea durează aproximativ 20-30 minute. Părinții pot asista la procesul evaluării. Pentru ca un copil să primească recomandare pentru înscrierea în clasa pregătitoare, pentru care părintele/tutorele a făcut solicitare, este nevoie să fi răspuns la cel puțin 75% dintre sarcinile date în timpul evaluării. Rezultatul se comunică în scris părintelui și nu poate fi contestat.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Evaluarea psihosomatică presupune testarea, măsurarea, estimarea gradului în care copiii dispun de aptitudinile/abilitățile necesare pentru a face față solicitărilor școlare. Specialiștii precizează că evaluarea psihosomatică nu măsoară/stabilește coeficientul de inteligență al copilului.

Părinţii copiilor cu cerinţe educative speciale (CES) care au şi acte medicale doveditoare în acest sens şi doresc înscrierea copiilor în unităţi de învăţământ special, trebuie să depună dosarul la CJRAE Suceava. Ei trebuie să prezinte psihologului evaluator adeverinţa eliberată de conducerea unităţii de învăţământ în care doresc să-şi înscrie copilul, prin care unitatea respectivă acceptă integrarea unui copil cu CES.

ȘTIRI