A început noul sezon TENIS10 FRT la FălticeniSport

A început noul sezon TENIS10 FRT la Fălticeni

       Accesări: 680

Primul turneu TENIS10 FRT desfășurat anul acesta la Fălticeni a adunat la start peste 30 de copii. Pe lângă micii tenismeni ai clubului local ACS ”Nada Florilor”, au mai participat copii din Suceava, Rădăuți și Roman.

În funcție de categoriile de vârstă roșu, portocaliu și verde, primul turneu s-a desfășurat în sala de sport a Colegiului Național ”Nicu Gane” și Sala de Sport ”Gabriel Udișteanu”.

Așa cum ne-au obișnuit, tenismenii fălticeneni, antrenați de inimosul instructor Marcel Dascălu, au reușit și de această dată să aducă cele mai valoroase medalii în visteria clubului fălticenean, demonstrând încă de la început de an că Fălticeniul are o secție de tenis de câmp valoroasă.

La categoria roșu (copii cu vârsta de până la 8 ani), podiumul a fost ocupat doar de fălticeneni. Darius Avrămia și-a adjudecat medalia de aur în urma unei finale frumoase, reușind să-l învingă cu 7-2 pe Matei Moșneguțu. Locul al treilea a fost ocupat de un alt fălticenean obișnuit cu podiumurile competițiilor tenis10, Ștefan Fîntînariu.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La categoria copiilor cu vârsta de până la 9 ani, singurul reprezentant al gazdelor a fost David Onisei (locul 4 în 2015, la Turneul campionilor de la București). Au fost meciuri viu disputate în urma cărora David și-a trecut în palmares un nou titlu de turneu tenis10 FRT. Pe următoarele locuri s-au situat Mara Grămadă (Rădăuți ) și Filip Neagu (Roman).

Interesul cel mai mare l-au avut, cum era de așteptat, meciurile categoriei verde (vârsta maximă 10 ani). Cei 10 copii înscriși în competiție au arătat că pot trece oricând la turneele disputate pe puncte din circuitul Federației de Tenis. Grupați câte 5 în cele două grupe, fete și băieți, cu toții au dat dovadă de sportivitate și au luptat cu ardoare pentru fiecare punct. Conform noului regulament al competiției aprobat de FRT în luna ianuarie, câștigătorii celor două grupe au jucat finala, iar cei clasați pe locurile 2 în grupe au disputat finala mică pentru locurile 3-4. Deși au jucat și cu baieți în grupe, două fete au disputat finala mare, fălticenencele Ilinca Anton si Shara Gușă. Shara s-a impus după două game-uri strâns disputate. Finala mică a fost o ”afacere” suceveană, Răzvan Maciuc reușind să câștige în fața lui Matei Lungu.

Și, ca de fiecare dată, competiția a fost deschisă și începătorilor, copii de diferite vârste care se antrenează la clubul fălticenean disputând meciuri pentru clasamentul local. Piticii Luca Sandu si Iustin Andrei au schimbat mingi frumoase, spre încântarea spectatorilor; categoria roșu – începători – i-a avut în prim plan pe Aissia Prisecariu, Ștefan Lavric, Beatrice Doboș, Cristina Luncănița și Adelina Cojocariu, clasați în această ordine în clasamentul final. Acești copii ce se antrenează săptămânal și în curând vor intra și în competițiile oficiale. Categoria 10+ i-a adus față în față pe Avian Buhlea, Mara Daraban și Ivona Ștefănoaia în grupa A, câștigătorul fiind Avian. În grupa B, Iulia Pricob a câștigat în fața Iustinei Sandu.

Țin să mulțumescîn primul rând domnului primar Cătălin Coman pentru sprijinul acordat, conducerii Colegiului Național Nicu Gane pentru că ne-au pus la dispoziție sala de sport și nu în ultimul rând sponsorului nostru, domnul Grigore Florea (Raitar S.R.L). Fără sprijinul lor nu am fi putut organiza o nouă competiție pentru micuții iubitori de tenis. A fost primul turneu disputat în acest an la Fălticeni și sunt foarte mulțumit de rezultate. Ne pregătim acum intens pentru următorul turneu la care vom participa și care va avea loc tot la Fălticeni, exact peste o lună, pe 13 martie. Va fi primul turneu organizat în sistemul tenis10 MPG, competiție în urma căreia câștigătorii de la fiecare grupă de vârstă vor accede direct la Turneul Campionilor – ediția de iarnă ce se va desfășura în luna aprilie la București.” ne-a declarat instructorul Marcel Dascălu.

 Rezultate complete:

CATEGORIA ROȘU (vârsta până la 8 ani) – 2 grupe:

 1. AVRĂMIA Darius (Fălticeni)
 2. MOȘNEGUȚU Matei (Fălticeni)
 3. FÎNTÎNARIU Ștefan (Fălticeni)
 4. Suditu David (Fălticeni)

Rusu Ana (Fălticeni) – loc 3 în grupa A

Toma Miruna (Roman)– loc 3 în grupa B

Șuhan Ilinca (Suceava)– loc 4 în grupa A

Beatrice Doboș (Roman)– loc 4 în grupa B

Alesia Bujder (Suceava)– loc 5 în grupa A

CATEGORIA PORTOCALIU (vârsta până la 9 ani) – o singură grupă:

 1. ONISEI David (Fălticeni)
 2. GRĂMADĂ Mara (Rădăuți)
 3. NEAGU Filip (Roman)
 4. Percă Luminița (Roman)
 5. Șuhan Corina (Suceava)
 6. Doboș Alessio (Roman)

CATEGORIA VERDE (vârsta până la 10 ani) – 2 grupe:

 1. GUȘĂ Shara (Fălticeni)
 2. ANTON Ilinca (Fălticeni)
 3. MACIUC Răzvan (Suceava)
 4. Lungu Matei (Suceava)

Buhă David (Fălticeni )– loc 3 în grupa A

Tănasă Evelina (Fălticeni) – loc 3 în grupa B

Iacob Larisa (Roman) – loc 4 în grupa A

Achiței Dragoș (Suceava) – loc 4 în grupa B

Tătar Toma (Suceava) – loc 5 în grupa A

Dămoc Maria (Roman) – loc 5 în grupa B

foto – Codrin Anton

ȘTIRI