A început concursul de interpretare al trupelor de teatruCultură

A început concursul de interpretare al trupelor de teatru

       Accesări: 53

După acomodarea din prima zi, astăzi a început concursul de interpretare al trupelor de teatru participante la a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru „Grigore Vasiliu Birlic” de la Fălticeni.

Pe scena Centrului Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” au urcat primele trei trupe: „Clubul de teatru pentru tineret” – Iaşi, cu piesa „Aproape” (coordonator: Emil Gnatenco), Trupa „Gong” – Roman, cu piesa „Satul electronic” (coordonator: Cătălina Bostan”) şi Trupa „Adolescen Teen” – Lehliu Gară, cu piesa „Funhouse” (coordonator: Mihaela Spina). Alte şase trupe de teatru vor concura în festival miercuri şi joi.

Din juriul festivalului fac parte: regizorul Gheorghe Balint – preşedinte, Lorette Enache (prof. UNATC Bucureşti), actorul Tudorel Filimon, regizorul Radu Ghilaş, Neculai Sturzu (profesor de limba şi literatura română).

După ora 15, concurenţii vor participa la un nou atelier de teatru, la Sala de sport a Colegiului „Vasile Lovinescu”. Şi tot începând din această după-amiază pe străzile Fălticeniului vor putea fi întâlniţi actorii de la FunnyArt Iaşi, în cadrul acţiunilor de promovare ale Festivalului Internaţional de Teatru „Grigore Vasiliu Birlic”.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

De la ora 19, Seara de teatru propune întâlnirea cu actorii Ateneului Tătăraşi din Iaşi, care vor  prezenta piesa „Cerere în căsătorie”, în regia lui Radu Ghilaş.

ȘTIRI