Începe concursul de admitere la SMSJ FălticeniEducație

Începe concursul de admitere la SMSJ Fălticeni

       Accesări: 168

admitere_scoala_militara_falticeni

Actualizare: 7 septembrie 2015

Potrivit informaţiilor oferite de purtătorul de cuvânt al SMSJ Fălticeni, maiorul Cristian Ipate, sâmbătă şi duminică s-au prezentat la Fălticeni, pentru înscriere, 386 de bărbaţi, 72 de femei şi un candidat pentru locurile altor minorităţi.

Cei mai mulţi candidaţi sunt din judeţele Suceava şi Botoşani şi 88% din numărul total al celor înscrişi şi-au exprimat opţiunea pentru limba engleză la proba de verificare a cunoştinţelor.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Modul de desfăşurare a concursului a fost prezentat tuturor candidaţilor prezenţi la sediul şcolii duminică, 6 septembrie a.c., ora 14.30. Începând de luni, 7 septembrie a.c. sunt planificate probele eliminatorii: examinarea medicală care se va desfăşura la sediul şcolii şi verificarea aptitudinilor fizice care va avea loc pe Stadionul „Nada Florilor” din Fălticeni.

Candidaţii declaraţi „Apt”, respectiv „Promovat” vor susţine proba de verificare a cunoştinţelor sâmbătă, 12 septembrie a.c. Pentru a fi declaraţi „ADMIS”, candidaţii trebuie să obţină minim 40 de puncte din 90 posibile, clasificarea efectuându-se în ordinea strict descrescătoare a punctajului obţinut.

6 septembrie – În perioada 5-13 septembrie 2015 are loc concursul de admitere la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” din Fălticeni.

Concurenţa este mare şi în această toamnă. Pentru cele 125 de locuri aprobate sunt înscrişi 500 de candidaţi (dosare depuse la centrele judeţene), între care în jur de 80 de fete, un candidat înscris pe locurile rezervate romilor şi doi candidaţi ai minorităţilor.

Candidaţii trebuie să treacă mai întâi prin două probe eliminatorii: vizita medicală şi verificarea aptitudilor fizice.

Ulterior, tinerii aspiranţi la o carieră în Jandarmeria Română vor susţine proba de verificare a cunoştinţelor, care constă într-un test grilă la disciplinele limba română şi limba engleză sau franceză.

Vor fi consideraţi admişi candidaţii care obţin punctajul minim, echivalentul notei 5, şi se clasează în limita numărului de locuri scoase la concurs.

Alex S.

ȘTIRI