A început a doua etapă a Planului de reducere a deficitului de personal din MAI. În Suceava se caută 54 de agenţi de poliţieActualitate

A început a doua etapă a Planului de reducere a deficitului de personal din MAI. În Suceava se caută 54 de agenţi de poliţie

       Accesări: 567

Începând cu data de 1 aprilie a.c. a fost demarată cea de-a doua etapă a Planului de măsuri pentru reducerea deficitului de personal. Prima etapă a constat în trecerea a 1.000 de subofițeri/agenți în corpul ofițerilor, procentul de promovare fiind 87%.

În perioada următoare, structurile Ministerului Afacerilor Interne vor iniția procedurile de concurs pentru încadrarea a 2.980 de agenți/subofițeri.

La nivelul Inspectoratului General al Poliției Române, unde se înregistrează și cel mai mare deficit de personal, se vor scoate la concurs 1.900 de posturi pentru reîncadrarea foștilor polițiști ieșiți din sistem din motive neimputabile lor, precum și din sursă externă. Toate posturile vacante sunt pentru agenți de ordine publică pentru secțiile de poliție din mediul rural și din Municipiul București.

Totodată, la nivelul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră vor fi demarate proceduri pentru reîncadrarea a 350 de subofițeri, iar laInspectoratul General pentru Imigrări vor fi organizate concursuri pentru 20 de posturi cu încadrare din sursă externă și pentru 10 posturi cu reîncadrare a foștilor polițiști. În ambele structuri posturile sunt de agenți de poliție în unități operative.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Pentru Inspectoratul General al Jandarmeriei Române vor fi începute procedurile de concurs pentru rechemarea în activitate a 250 de subofițeri, iar pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă pentru 450 de subofițeri, toate posturile fiind în structurile operative ale celor două inspectorate.

Concursurile vor fi organizate în condiţii de maximă transparenţă, obiectivitate şi corectitudine, comisiile de concurs fiind constituite la nivelul inspectoratelor generale. Vor fi elaborate tematici şi bibliografii unice pentru funcţii similare, iar subiectele vor fi transmise simultan prin reţele criptate. De asemenea, va fi asigurată monitorizarea şi supravegherea video a concursurilor, corectarea lucrărilor de concurs realizându-se pe loc, în faţa candidaţilor.

Publicarea anunţurilor de recrutare se va face individual de către fiecare dintre structurile nominalizate mai sus, conform prevederilor legale, pe paginile web oficiale politiaromana.ro, politiadefrontiera.ro, igi.mai.gov.ro, jandarmeriaromana.ro, igsu.ro.

În Suceava se caută 54 de agenţi de poliţie

În vederea  completării deficitului de personal existent la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, s-a dat startul  ocupării, din sursă externă, a  54 de posturi vacante de agenți de poliție.  Astfel, persoanele care doresc să devină agenţi de poliție se pot înscrie la concursul organizat în acest scop.

De asemenea, un post  a fost distribuit în vederea  reîncadrării de personal la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, sursa de recrutare fiind formată exclusiv din persoanele care au avut calitatea de agent de poliţie şi pot fi reîncadrate, în conformitate cu prevederile art. 9, alin.2 din Legea 360/2002 din Statutul Poliţistului cu modificările şi completările ulterioare.

La Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, toate posturile scoase la concurs sunt în specialitatea ordine publică, fiind prevăzute în cadrul Posturilor de Poliție Comunale.

Concursul va consta  în  desfăşurarea  următoarelor probe: Evaluarea performanţei fizice ; Test scris, de tip grilă; Interviu pentru departajare.

La proba de evaluare a performanţei fizice pot participa numai candidaţii a căror candidatură a fost validată de comisia de recrutare şi care sunt declaraţi „apt” medical şi psihologic.

Proba test scris,  va consta într-un test de  tip grilă, elaborat din tematica și bibliografia recomandată, având ca scop verificarea cunoştinţelor de specialitate pe care le au candidații și va avea loc la data de  14.05.2016.

ȘTIRI